infa.lt

„Nord Stream-2” – ne Vokietijos projektas: Vicekancleris Scholzas pasisako prieš jo įšaldymą

25 rugsėjo
07:35 2020
Allseas laivas

Allseas kompanijos laivas klojęs „Nord Stream 2” dujotiekio vamzdžius | AP foto

„Nord Stream 2“ megaprojektas toli gražu nevyksta sklandžiai. Po JAV grasinimų taikyti sankcijas ir reaguojant į Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno apnuodijimą, ES šiuo metu vyksta diskusijos dėl statybų įšaldymo.

Vicekancleris Olafas Scholzas kalba tiesiai, rašo vokiečių leidinys Focus.

Vicekanclerio Olafo Scholzo nuomone, vokiečių ir rusų dujotiekio „Nord Stream 2“ statybų įšaldymas reaguojant į Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno apnuodijimą yra neįmanomas. „Nord Stream-2“ yra privatus energetikos projektas, kuriame dalyvauja daugybė įmonių“, – trečiadienį sakė SPD kandidatas į kanclerius 2021 metų rinkimuose. „Bet tai nėra Vokietijos valstybinis projektas. Kalbama būtent apie tai“. Navalno nužudymo „Nord Stream 2“ pasekmės vis dar atviros

Kanclerė Angela Merkel (CDU) reaguodama į Nawalny apnuodijimą kol kas paliko dujotiekio projektą atvirą. Net po to, kai Nawalnas buvo išrašytas iš stacionarinio gydymo ligoninės, Merkel išlaikė savo laukimo poziciją.

Vyriausybės atstovas Steffenas Seibertas nenorėjo konkrečiai komentuoti galimų sankcijų Rusijai ir susieti jų su prieštaringai vertinamo Baltijos jūros dugnu tiesiamo dujotiekio „Nord Stream 2“ uždarymu.

Naujo požiūrio nėra, sakė jis. Vokietija palaiko ryšius su savo ES partneriais, dėl to, kaip reikėtų vertinti Rusijos pareiškimus.

S.Seibertas dar kartą pabrėžė, kad apnuodijimo veiksmas įvykdytas Rusijoje. Todėl Rusijos valdžios institucijoms siunčiamas raginimas „veikti skubiai“, kad jos paskelbtų savo įsipareigojimą tirti šį nusikaltimą.

Apie tai, kad Vokietijos valdžia nenusiteikusi kištis į „Nord Stream-2″ dujotiekio sustabdymą rašo ir vokiečių tagesspiegel.de leidinys.

Tad, šiuo atveju panašu, jog Lietuvos Seimo vakar priimta rezoliucija dėl Aleksejaus Navalno ir „Nord Stream-2” dujotiekio uždarymo – nebus išklausyta ir išgirsta.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 109

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....