infa.lt

Aleksejus Navalnas išrašytas iš Berlyno ligoninės

23 rugsėjo
19:18 2020
Aleksejus Navalnas

REUTERS

Rusija ketina išplėsti sankcijas Vakarų šalims, jei prieš Maskvą bus įvestos naujos priemonės, susijusios su Aleksejaus Navalno apnuodijimu. Tai pareiškė oficiali užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova.

Ji dar kartą išreiškė pasipiktinimą dėl Vokietijos teisėsaugos institucijų atsisakymo bendradarbiauti su Rusijos kolegomis tikrinant situaciją dėl politiką be jo sutikimo. „Nėra jokių įrodymų apie Rusijos dalyvavimą – kaip sakoma, „Rusijos pėdsaką“- tame, kas įvyko, nėra ir negali būti“, – sakė Zacharova, apkaltindama Rusijos Vakarų partnerius dezinformacija ir pažymėdama, kad „Maskva neturi nei pagrindo, nei ketinimų tikėti Berlyno žodžiais”.

Aleksejus Navalnas lieka Vokietijoje tęsti gydymo: jo spaudos sekretorė Kira Jarmyš paskelbė apie tai „Twitter“ socialiniame tinkle. Charité ligoninėje patvirtino, kad rusas buvo išrašytas iš ligoninės prieš dieną.

Rusijos opozicijos politiko Aleksejaus Navalno būklė ir toliau gerėja, neatmetama tiek visiško pasveikimo, tiek ilgalaikių padarinių organizmui pasekmės. Apie tai trečiadienį pranešė klinika „Charite“, kur jis gydėsi nuo rugpjūčio 22 dienos.

„Aleksejus Navalnas, kuris nuo 2020 m. rugpjūčio 22 d. buvo gydomas Berlyno universitetinėje ligoninėje „Charite“, vakar buvo išrašytas iš stacionaro“, – sakoma pranešime. „Jo būklė pagerėjo tiek, kad buvo galima nutraukti būtiną gydymą, – patikslino gydytojai. – Aleksejus Navalnas „Charite“ ligoninėje praleido 32 dienas, iš jų 24 dienas – intensyviosios terapijos skyriuje.

Gydantys gydytojai, atsižvelgdami į ligos eigą ir esamą paciento būklę, mano, kad įmanomas pilnas pasveikimas, praneša klinika. Tuo pačiu metu negalima visiškai atmesti ilgalaikių pasekmių organizmui.

A.Navalnas buvo hospitalizuotas Omske rugpjūčio 20 dieną, kai pasijuto blogai lėktuve, vykusiame į Maskvą iš Tomsko. Jis dirbtinės komos būsenoje buvo prijungtas prie dirbtinės ventiliacijos aparato. Vėliau buvo išvežtas į Berlyną ir gydomas Charite klinikoje.

Vokietijos vyriausybė paskelbė pareiškimą, jog Bundesvero toksikologai, remdamiesi Navalno analizės rezultatais, padarė išvadą, kad jis buvo paveiktas nuodingos medžiagos iš „Novičok“ grupės. Rusijos prezidento spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas pareiškė, jog Rusija yra pasirengusi visapusiškam bendradarbiavimui su Vokietija. Jis pažymėjo, kad prieš išvežant Navalną į Berlyną, toksinių medžiagų jo organizme nebuvo nustatyta.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 73

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...