infa.lt

BBC: tinklapių blokavimas nesumažino rusams traukos prie interneto piratų

22 vasario
01:01 2016

bbc.com

pasaulio interneto konferencija

Vasario 17, posėdžio kino teatre metu, Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas suglumino vyriausybės narius tuo, kad be jokių kliūčių prisijungė prie tinklapio RuTracker, nors „Roskomnadzor“ (priežiūros institucija) buvo pareiškusi, esą tinklapis buvo blokuotas visiems laikams, rašo BBC.

Medvedevas paklausė ryšių ministro Nikolajaus Nikiforovo: „Na ir kokiu gi būdu jūsų „Roskomnadzor“ tai blokuoja?“

Sekė įvairūs atsakymai, pradedant nuo to, kad Medvedevo iPad kažkokiu būdu sugebėjo apeiti blokavimą, baigiant pareiškimais, jog premjeras užėjo į kitą, leidžiamą tinklapį.

Kaip bebūtų, reziumuoja BBC, incidentas parodė, jog vyriausybės bandymai nugalėti piratavimą sėkmės neatnešė.

Rusijos Pirmojo kanalo vadovas Konstantinas Ernstas pareiškė, jog vyriausybės politika kovoje su piratavimu tiesiog neveikia, mat tuo metu, kai uždraustas turinys yra pašalinamas iš vieno tinklapio, jis atsiranda kitame, ir net užblokuoti tinklapiai, pavyzdžiui RuTracker, vis tiek išlieka prieinami.

Prezidento patarėjas interneto klausimais Germanas Klimenko nusiteikęs pesimistiškai. Pasak jo, tai, kad tinklapių blokavimas neveikia, daro gėdą vyriausybei. Dėl piratavimo problemos Klimenko kaltina „godžias siurbėles“ – taip jis įvardina autorinių teisių savininkus.

Nežiūrint į kritiką, vyriausybei pavyko sumažinti RuTracker lankytojų srautą nuo 1,7 milijono iki 758 tūkstančių į dieną šių metų vasarį, remiasi BBC kompanijos LiveInternet tyrimo ataskaitos duomenimis.

Tačiau, netgi tada, jei prieiga prie vieno populiaraus rinkmenų mainų tinklapio apsunkinta, jo turinį galima nemokamai gauti kitoje vietoje.

Niekas nemotyvuoja rusų mokėti už muziką ir filmus, jeigu juos galima atrasti nemokamai tokiuose populiariuose socialiniuose tinklapiuose, kaip „VKontakte“ ir „Odnoklasniki“, teigia BBC.

Tarptautinio intelektualios nuosavybės aljanso ataskaitoje rašoma, jog „VKontakte“ pašalinama konkreti rinkmena, jeigu apie ją informuojama tinklapio vadovybė, tačiau tai neišsprendžia bendros problemos, susidariusios „VKontakte“.

Viena iš rimčiausių kliūčių – visuomenės pasipriešinimas, per keletą dešimtmečių pripratusios turėti laisvą prieigą prie pirtinio turinio.

Neseniai darytoje apklausoje du trečdaliai rusų piliečių patvirtino, kad naudojasi rinkmenų apsikeitimo tinklapių paslaugomis, o virš pusės apklaustųjų pareiškė, jog filmai, muzika ir knygos internete, turi būti nemokami.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 236

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Iš tiesų, paskaičius galima taip pamanyti. Kita vertus, greta yra Kuolio tekstas apie tai, kas...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...

nacistui putinui.......

Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...