infa.lt

Izraelyje paskelbtas totalus karantinas

18 rugsėjo
16:24 2020
Karantinas Izraelyje

REUTERS

Rugsėjo 18 d., penktadienį, 14:00 val. Izraelyje įsigaliojo visiško karantino režimas. Žydų valstybė tapo pirmąja šalimi pasaulyje, kurioje visa tauta vėl pateko į saviizoliaciją, rašo Izraelio 9 kanalas.

Artimiausiomis savaitėmis neveiks mažmeninės prekybos vietos (išskyrus maisto prekių parduotuves ir prekybos vietas, kuriose parduodamos būtiniausios prekės, namų apyvokos prekės, ryšio priemonės), restoranai (jiems leidžiama pristatyti gatavus patiekalus tik į kliento namus), baseinai, sporto salės, kirpyklos, grožio salonai, viešbučiai. Be to, poilsio ir pramogų vietos, taip pat bus uždaryti paplūdimiai.

Išvakarėse milijonai moksleivių ir darželinukų išėjo į priverstines atostogas. Izoliacijos dienomis izraeliečiams draudžiama nueiti toliau kaip 1000 metrų nuo savo namų, taip pat ribojamas judėjimas tarp miestų. Draudžiama rengti masinius renginius. Susirinkimai, įskaitant bendras maldas, bus leidžiami su sąlyga, kad dalyvių skaičius neviršija 10 žmonių patalpose ir 20 lauke.

Valstybės valdomų įmonių darbuotojai iš dalies pereis prie nuotolinio darbo, o lankytojus priimti bus draudžiama. Tuo pačiu metu toliau dirbs ryšių priemonių ir kompiuterių remonto dirbtuvės, pašto skyriai, bankai ir kt. Juos oro uoste. Ben-Gurion aerouostas priims ir išleis tik tuos skrydžius, kurie iš anksto gavo leidimą. Į užsienį keliaujantys keleiviai privalo atvykti į terminalą ne vėliau kaip likus 4 valandoms iki išvykimo.

Karantino laikotarpiu parkai ir žaidimų aikštelės išliks atviros visuomenei. Išeiti iš namų taip pat bus leista pasivaikščioti; į darbą; vaistinę, nusipirkti maisto, būtinų prekių ir įsigyti pagrindinėms paslaugoms; suteikti pagalbą stokojančiam asmeniui; gauti medicininę, psichologinę ir kitokią pagalbą; į Knesetą; į demonstraciją; į teismą; paaukoti kraujo; sportuoti; į laidotuves; pavedžioti gyvūnus; perduoti nepilnametį vienam iš išsiskyrusių tėvų; lankytis specialiose švietimo įstaigose; keliauti į oro uostą; aplankyti artimus giminaičius ir žmones su negalia, į artimo giminaičio, žuvusio per Jom Kippur karą, minėjimo ceremoniją; apsipirkti „Sukkot“ šventėje ar dalyvauti „Kaparot“ ceremonijoje (nuo rugsėjo 23 d. iki spalio 1 d.).

Išeidami iš namų visi šalies piliečiai privalo nešioti medicinines kaukes ir laikytis 2 metrų atstumo. Viešajame transporte keleivių skaičius neturėtų viršyti pusės keleivių skaičiaus leidžiamo transporto priemonėje, vienu metu automobiliais leidžiama judėti ne daugiau kaip trims žmonėms (išskyrus vienos šeimos narius, kuriems leidžiama automobilyje būti keturiems).

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 146

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...