infa.lt

Prancūzų miesto Kalė gyventoja: „Neįmanoma nusakyti, ką mums tenka išgyventi dėl imigrantų“

19 vasario
01:01 2016

Kalė "džiunglės"

Internete plinta vaizdo įrašas, kuriame moteris, pristačiusi Kalė gyventoja pasakoja apie situaciją imigrantų apgultame uostamiestyje, kuriame šiuo metu yra viena iš pačių žinomiausių migrantų stovyklų Europoje.

Vaizdo įrašas buvo nufilmuotas konferencijoje „Išgelbėkite mūsų šalį“ ir paskelbtas Secular Riposte grupės, kuri siekia sustabdyti politinio islamo įtaką oficialiai pasaulietinėje Prancūzijoje. Renginys, dalyvaujant „Kalė gyventojai“ Simon Erikur (Simone Héricourt), įvyko netoli Paryžiaus, nes miesto ribose jis buvo uždraustas.

Moteris susirinkusiems pranešė, kad Kalė gyventojai jaučiasi vyriausybės apleisti ir gyvena baimėje dėl tūkstančių migrantų, kurie nuolatiniu srautu plūsta pro uostą, mėgindami neteisėtai patekti iš Prancūzijos į Britaniją.

„Aš gyvenu Kalė ir ten gimiau, kaip ir mano tėvai. Kalė visada buvo nuostabi vieta“, – papasakojo Erikur. – „Nežinau, kaip taip nutiko, tačiau miestą užplūdo tūkstančiai migrantų. Šiuo metu taip vadinamose „džiunglėse“ yra 18 tūkstančių žmonių. Policija netgi negali ten patekti“.

Kaip tvirtina Erikur, su migrantų atsiradimu Kalė užtvindė nusikaltimų banga, užsidaro parduotuvės, iš miesto liko tik šešėlis to, kas buvo anksčiau: „Neramumai vyksta kiekvieną dieną, kiekvieną naktį. Jie ateina į miesto centrą – du, trys, keturi tūkstančiai žmonių, daužo automobilius geležiniais strypais, užpuola žmones, net vaikus. Prievartavimai, plėšimai – neįmanoma įsivaizduoti, ką mums tenka išgyventi“.

Ir, pasak jos, policijos pagalbos tikėtis negali – į pateikiamus nusiskundimus ten praneša, jog nieko negali padaryti, bet greitai reaguoja į bet kokius vietinių gyventojų bandymus apginti save: „Saugokitės, kai jie ginkluoti metaliniais strypais ir buteliais su degančiais mišiniais išeina į Kalė gatves. Nežinau, kodėl jų nenubaudžia. Jeigu policija juos ir sulaiko, tai tuoj ir paleidžia.“.

Apibūdindama žiaurumą, su kuriuo Kalė slopinamas vietinių Prancūzijos gyventojų nesitaikstymas, Erikur papasakojo apie buvusio Užsienio legiono vadovo, generolo Kristiano Pikemalio (Christian Piquemal) sulaikymą diena anksčiau prieš Pegida judėjimo protesto akciją. Kaip pranešė Erikur, jos nesulaikė tik dėl to, kad vyras padėjo jai pabėgti nuo policijos.

Pasak moters, apie tai nekalbama per televiziją ir radiją, nerašoma laikraščiuose: „Mes matėme, jog jį sulaikė ir mušė, kaip banditą. Su tuo, kuris Prancūzijoje yra tokia žinoma figūra, kuris nusipelno pagarbos, elgiasi kaip su banditu. Mes matėme, kaip jį pastūmė ant žemės, policininkas jam ant kaklo uždėjo koją. Aš jums duodu žodį, mes buvome viso to liudininkai“.

Auditorija buvo sukrėsta to ką išgirdo. Rankos pakėlimas prieš generolą, kurį galimai po to ištiko priepuolis, gresia tapti skandalu Prancūzijoje.

Anot Erikur, tyčiotis iš Prancūzijos generolų sau leidžia ne tik policija. Neseniai migrantų sukeltų neramumų metu, kurie tęsėsi visą dieną iki pat vakaro, jie išniekino generolo de Golio statulą, užrašydami ant jos „Fuck France“ ir žemiau nupiešdami „Islamo valstybės“ vėliavą.

Reikėtų pastebėti, jog tai ne vienintelis pranešimas apie tai, kad padėtis Kalė tampa vis pavojingesne po konflikto tarp vietinių gyventojų ir imigrantų. Krovinių pervežimo bendruomenė įspėja apie tai, jog vairuotojų mirtis nuo migrantų rankų – tai tik laiko klausimas, nes jau ir taip buvo bandymai užsikarti ant sunkvežimių. Vienas iš panašių atvejų atsitiko čekų vairuotojui, kuris per stebuklą išgyveno, kai jo sunkvežimio kabiną pramušė kobinys, mestas migrantų, kurie mėgino jį priversti sustabdyti mašiną, kad patektų į ją.

Prierašas prie video: Kalė gyventojos pasakojimas. Civilizacijos žūtis.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 2 012

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Gal tai karo uz demokratija viena is priežasčių?...

Rusija, net linkėdama blogo Lietuvai (o tai netiesa), neturėtų daryti nieko. Mes patys tarpusavyje gerkles...

Tai mes bet kuriuo atveju ten liksim :) Klausimas tik kokio dydžio šukės bus ir...

Niekas nenori mirti...

Vakarai nurodo Kiniją ir Rusiją kaip savo strateginius priešininkus, tačiau ekonominiai Vakarų rodikliai kur kas...

Išpuoselėtas šunsknukis, už jo interesus mėsai tinka bet kokio amžiaus....

Ateis laikas ir mes turėsime kompensuoti Rusijai tuos mažvaikių sprendimus. Tik jų pėdsakai bus ataušę....