infa.lt

„Sugrąžinkite mūsų Mašą”: Moterų eitynėse Minske susirinko apie 10 000 žmonių

13 rugsėjo
09:23 2020
Moterų eitynių Minske momentas

vaizdo įrašo kadras

Minske buvo surengtas moterų protesto eitynės, kurių dalyvės visų pirma pasisako už vienos iš Baltarusijos opozicijos lyderių, Marijos Kolesnikovos, areštuotos šią savaitę, išlaisvinimą, taip pat, palaikant Svetlaną Tichanovskają, oficialiais VRK duomenimis, užėmusią antrą vietą šalies prezidento rinkimuose.

Kelių moterų eitynių dalyvių kolonos pajudėjo iš skirtingų Minsko vietų ir susijungė apie 16.45 val. vietos laiku, pranešė didžiausia nepriklausoma Baltarusijos naujienų svetainė Tut.by. Tam momentui akcija surinko, jos vertinimu, daugiau nei 10 000 žmonių.

Nauju šio šeštadienio šūkiu, rašo „Tut.by“, tapo žodžiai „Kur yra mūsų Maša?“. Akcijos dalyvės taip pat skandavo „Sveta yra mūsų prezidentė“, „Grąžinkite mūsų Mašą“ ir „Maša, laikykis“, pažymi Tut.by. Taip pat, viename iš vaizdo įrašų rodoma kolona, skanduojanti „Saša, išeik!“ Protestuotojai, matomai, kreipiasi į Aleksandrą Lukašenką, oficialiais VRK duomenimis, laimėjusį prezidento rinkimuose.

Jau 15:05 Tut.by paskelbė apie pirmąjį protestuotojo sulaikymą. Po to sulaikymai tapo masiniai. Žmogaus teisių centras „Viasna“ pranešė apie mažiausiai 37 sulaikytuosius, įskaitant du „Belsat“ televizijos kanalo darbuotojus.

Tuo pačiu, Tut.by sulaikymus apibūdina kaip „brutalius“, juos vykdo ir OMON policija, ir „nežinomi asmenys su juodomis visą galvą dengiančiomis kaukėmis ir žaliomiss uniformomis“.

Kelios merginos, pasak tinklapio, buvo sulaikytos ir įsodintos į mikroautobusą, kuris „atrodo kaip įprastas mikroautobusas“. Kitas jaunuolis buvo „jėga įsodintas į mikroautobusą be numerių“, praneša korespondentas Tut.by. Moterų žygis baigėsi apie 17:30.

Šeštadienį buvo pažymimas Minsko gimtadienis – miestas šventė 953 metų jubiliejų. Valdžia atšaukė šios dienos šventę dėl epidemiologinės padėties, susijusios su koronavirusu. Ji ragino žmones dalyvauti šeštadieninėse talkose, pažymi Tut.by.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 56

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...