infa.lt

Nelegalių migrantų vaikus iš Lesbo salos priims dešimt ES šalių

11 rugsėjo
16:45 2020
Migrantai Lesbo gatvėse

youtube kadras

Graikijos valdžia deda pastangas stengdamasi suteikti prieglobstį 13 tūkstančių nelegalių migrantų, kurie tapo benamiais po gaisro Morios stovykloje Lesbo saloje. Keltas „Blue Star“ jau apgyvendino apie tūkstantį nelgalų. Laivas prisišvartavo ties Sigri, už šimto kilometrų nuo Mytilene. Tikimasi, kad žmonėms bus skirti dar du laivai, rašo euronews. Lesbą aplankė Europos Komisijos pirmininko pavaduotojas Margaritis Schinas, kuris įvertino situaciją.

Margaritis Schinas, Europos Komisijos pirmininko pavaduotojas:

„Mūsų užduotis yra veikti skubiai, veikti kartu. Pirmiausia turime suteikti prieglobstį tiems, kuriems to reikia, ir tada atkurti viešąją tvarką saloje”.

Vokietijos kanclerė Angela Merkel ir Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas sutiko priimti migrantų iš Lesbo vaikus. Politikai paragino kitas ES valstybes prisijungti prie iniciatyvos.

Angela Merkel, Vokietijos kanclerė:

„Aš paklausiau Graikijos ministro pirmininko, kaip galime padėti. Jis paprašė priimti nepilnamečius migrantus, kurie buvo išsiųsti iš salos į žemyną. Mes susisiekėme su Paryžiumi. Prancūzija ir Vokietija dalyvaus apsprendžiant jų likimą. Tikiuosi, kad ir kitos ES šalys pasielgs taip pat“.

Dešimt ES šalių jau pažadėjo priimti 400 nelegalių migrantų vaikų. Tuo tarpu tūkstančiai prieglobsčio prašytojų vis dar lieka po atviru dangumi – be palapinių ir patalynės. Naktį žmonės įsikuria pakelėse ir automobilių stovėjimo aikštelėse.

Vokietijos vidaus reikalų ministras Horstas Seehoferis teigė, kad Prancūzija ir Vokietija priims apie 100–150 vaikų. Nyderlandai yra pasirengę priglausti 50 migrantų, o Suomija – 11. Ministras pažymėjo, kad šiuo metu vyksta derybos su kitomis šalimis dėl to, kiek nelydimų nepilnamečių migrantų jie gali priimti.

Laukiama, kad likusius vaikus išsidalins Šveicarija, Belgija, Kroatija, Slovėnija, Liuksemburgas ir Portugalija.

infa.lt primena, jog pagal vakarykščius duomenis, Graikijos vadovybė mano, kad savo patalpas Lesbo saloje nelegalūs migrantai, galimai, padegė patys, nepatenkinti laikymo sąlygomis ir siekdami kad galų gale pajudėtų sprendimai susiję su jų likimu.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 179

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....