infa.lt

Nacionalinio stadiono Lietuvai pasirodė per maža, todėl svarstoma UEFA kategorijos stadiono statybos galimybė

07 rugsėjo
16:44 2020

Šiandien Vyriausybės kanceliarijoje buvo pristatyta futbolo stadiono Vilniuje, Žvėryno rajone (J. I. Kraševskio g. 2) galimybių studija.

Pagal atliktos studijos rezultatus, šioje vietoje galėtų būti projektuojamas 4,5 tūkst. žiūrovų vietų UEFA III kategorijos futbolo stadionas, kuriame vyktų nacionalinio ir tarptautinio lygio futbolo varžybos. Šios išvados padarytos įvertinus UEFA keliamus reikalavimus III kategorijos futbolo stadionams, turimą žemės sklypą, žvalgomųjų geologinių tyrimų rezultatus ir kitus aspektus.

„Vilniaus ir visos Lietuvos futbolo bendruomenės ir sirgaliai jau ilgą laiką laukia žadamų futbolo infrastruktūros sprendimų įgyvendinimo. Tikimės, kad šis sprendimas dėl tarptautinius kriterijus atitinkančio stadiono miesto centre įrengimo leis siekti vis aukštesnių rezultatų“, – teigia Vyriausybės kanclerio pirmasis pavaduotojas Lukas Savickas.

Galimybių studijoje pabrėžiama, kad šis stadionas visų pirma būtų pasiekiamas pėsčiomis, o šalia aikštės būtų įrengtos tik būtinos mašinų stovėjimo aikštelės personalui ir žaidėjams. Taip pat, šioje vietoje projektuojant tik futbolo stadioną, vilniečiams galėtų būti praplėsta šalia stadiono esanti rekreacinė zona.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija ir Lietuvos sporto centras futbolo stadiono vystymo šioje vietoje idėją pradės įgyvendinti jau šiemet – 2020 m. bus rengiamas investicinis projektas. Kitais metais numatoma pradėti rangos darbus, o futbolo stadiono statybos darbai būtų baigti 2023 m.

infa.lt primena, kad stadionus Vilniuje lydėjo liūdna šlovė. Vienas iš jų, Žalgirio stadionas su 15 000 žiūrovų talpa ir teritorija, apimančia 8 ha, 2015 metais už 40 mln eurų buvo parduotas Hanner bendrovei, kuri visuomeninės paskirties žemę panaudojo verslo centro statybai. Kaip ši, galimai, afera buvo apsukta – tegali atsakyti teisininkai, kuriems šis reikalas vsai neįdomus, kaip ir viskas, apie ką sukasi milijoninės sumos.

Kita, nacionaliniu stadionu vadinamos aferos epopėja vyko nuo 2006 metų, kai Algirdo Brazausko vyriausybė nusprendė Vilniuje, prie Akropolio, Šeškinės mikrorajone pastatyti 20 000 vietų nacionalinį stadioną. Jo griaučiai ne vieną dešimtmetį šiurpina praeivius.

Matomai Lietuva subrendo eiliniam, šįkart kuklesniam, tik 4 500 vietų stadionui.

Ar palinkėsime jai sėkmės?

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 240

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Lietuvė    -  2020-09-07, 22:21

    Na ir kurgi mes dėsim tiek stadijonų? Dar nespėjom nacionaliniu atsidžiaugt. Ačiū. Nebereikia 😀

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Mindas    -  2020-09-07, 23:26

    lauksim kosmodromo statybos…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

O kas suteikė teisę “seimui” spręsti už mane?...

Ar tai verta dėmesio naujiena? kad kairieji marksistai jau seniai pramušė dugną žinome, gal tik...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...