infa.lt

Baltarusija skelbia perėmusi Lenkijos ir Berlyno atstovų pokalbį apnuodyto Navalno klausimu. Rusija mano, jog įrašas tikras

05 rugsėjo
15:55 2020
Aleksejus Navalnas

REUTERS

Baltarusijos prezidentas vakar paskelbė, jog jo šalies žvalgybai pavyko perimti neįvardintų Varšuvos ir Berlyno valdžios atstovų pokalbį, kuriame, esą tariamasi apie tai, kaip pristatyti Aleksejaus Navalno apnuodijimą ir suversti kaltę už tai Rusijai.

A. Lukašenka tiesiai skelbia, jog dabartinė Berlyno medikų paskelbta versija apie tai, kad Aleksejus Navalnas apnuodytas „Novičok” grupės chemikalais, yra „politinio suokalbio rezultatas, siekiant apjuodinti Rusiją”, ir pateikia viešumai minėtą pokalbio garso įrašą (žemiau).

Tuo tarpu Rusijos atstovai teigia, jog Varšuvos ir Berlyno atstovų pokalbio apie opozicijos lyderį Aleksejų Navalną garso įrašą reikia patikrinti dėl autentiškumo, tačiau jis atrodo patikimas. Apie tai Rusijos naujienų agentūrai „Novosti“ pareiškė RF Valstybės Dūmos NVS reikalų komiteto vadovas Leonidas Kalašnikovas.

„Tai yra specialiųjų tarnybų ir laboratorijų reikalas. Bet tai man padarė patikimo įrašo įspūdį, juolab kad jį paskelbė ne mūsų valstybė ir ne mūsų specialiosios tarnybos … Manau, kad tai tikra”, – sakė jis.

Kalašnikovui pritaria ir kitas parlamento saugumo ir kovos su korupcija komiteto narys Andrejus Lugovoj.

„Aš turiu kai kurių abejonių, kaip ir bet kuris asmuo. Bet dar prieš pasirodant šiam įrašui pasakiau, jog visa ši istorija su Navalnu, kai vokiečiai paskelbė, jog jis buvo apnuodytas, kelia šypseną”, – sakė jis ir pridūrė, kad jis linkęs pasitikėti Lukašenkos pareiškimu, „juo labiau šį įrašą galima patikrinti, jį galima nusiųsti ekspertizei ir apskritai“.

Atkreiptinas dėmesys į tai, kad Didžiojoje Britanijoje Lugovoj laikomas kaip susijęs su Aleksandro Litvinenkos nužudymu 2006 m. Londone. Buvęs FSB pulkininkas leitenantas ir Kremliaus kritikas buvo apnuodytas poloniu-210.

Minėtą įrašą vakar paskelbė Baltarusijos Respublikos nacionalinė televizija.

Anksčiau Aleksandras Lukašenka Rusijos ministrui pirmininkui Michailui Mishustinui apie šį įrašą sakė kaip apie įrodymą, jog Vokietija suklastojo Navalno apnuodijimą.

Rugsėjo 2 d. Vokietijos kanclerė Angela Merkel paskelbė, kad Rusijos vyriausybė turi pateikti atsakymus į sudėtingus klausimus apie Navalno apnuodijimą „Novičok“ grupės medžiaga. Ji pažymėjo, kad „tai liudija pasikėsinimą nužudyti“. Pasak A. Merkel, tuo norėta „nutildyti Navalną“.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 226

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Myndė    -  2020-09-06, 10:18

    O gal tiesiog tie, kas vairuoja Rusiją, suvokė, kad Vakarai beviltiški, ateities su jais sieti neverta ir tokiais valdomais skandalėliais bando pasiekti, kad jie patys Vakarai atsitolintų? Iš čia ir „mirtiniausiu” nuodu niekaip nesugeba nužudyti – tai Skripalių, tai Navalno – (nors kas galėtų būti paprasčiau, o Navalnui dar ir leido išvykti) – nes tikslas yra kelti bangas su stumti Vakarus į eilines sankcijas, o iš tiesų – svetimomis rankomis vykdyti atsitolinimo politiką. Batkos opusiukas skirtas, viena vertus, papilti aliejaus į ugnį, antra, pademonstruoti, į kurią pusę plauks Baltarusija.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...