infa.lt

„Covidautojai” – su valdžia ir be valdžios

03 rugsėjo
15:28 2020

Remigijus Žemaitaitis, Seimo narys

Atsibodo tie visi „covidautojai“, kurie, nesvarbu kokių motyvų skatinami, kelia nuolatinę įtampą mūsų visuomenėje. „Covidautojus“ skirstau į tris grupes.

Pirmieji – tai nepakaltinami, įvairaus plauko antivakseriai, acto garintojai, burtininkai ir kito plauko šarlatanai. Vieni iš jų veikia prigimtinio durnumo genami, kiti – kitų šalių specialiųjų tarnybų skatinami, nuolat kuriantys įvairiausias sąmokslo teorijas ir neigiantys ligą iš esmės.

Šiems viskas aišku ir su šitais irgi viskas aišku. Jie nėra labai pavojingi. Jie garinsis, nesiskiepys ir nesigydys. Jie į eketes nardys. Jiems liga neegzistuoja. Gerai, kad nelabai kas jų klausosi, todėl didelės žalos jie nepadarys. Na ir tiek to.

Antroji grupė – pavojingesnė. Jie turi valdžią. Jie nuolat mums grasina, jeigu nebūsite geri, tai mes jums uždėsim kaukes, uždarysim namie. Ką reiškia tekstas apie tai, kad Operacijų vadovas nuspręs, kaip mes gyvensime ir praneš ryte? Ir tai sako sveikatos apsaugos ministras. Tas pats, kuris ir yra Operacijų vadovas. Jie „apsidovanoja“ save pistoletais.

Jie sako, kad suvaldė pandemiją, nors, pasirodo, nė velnio jie jos nesuvaldė. Ir įdomu, kaip jie ten valdė? Pliurpė kiekvieną dieną televizijos ekranuose ir baugino visus. Jie Pasaulio sveikatos organizacijos nurodymus vykdo negalvodami ir dar prikurdami savų papildomų taisyklių, kad tik griežčiau, kad tik dar ką nors uždraustų.

Jie jaučia malonumą mus gainioti, mums nurodinėti. Ir nesvarbu, kad jų nurodymai, duoti iš ryto, skiriasi nuo nurodymų, duotų vakare. Jie visada ras paaiškinimą – liga, suprask, nauja ir mes nežinojome, kaip ji vystysis.

Jie gali sakyti, kad kaukių nereikia, o vėliau išpūtę akis bliauti, kad kaukės būtinos. Jie gali sakyti, kad visko valstybė turi, o kai susimauna, tai vėl išvertę akis šaukia, kad negalėjo apsirūpinti nes visas pasaulis neapsirūpino.

Jie gali gelbėti sveikatos apsaugos sistemą nuo kolapso ir tai pačiai sveikatos apsaugos sistemai sukelti komą. Bet tada vėl išpūtus akis sakyti, kad čia gydymo įstaigų vadovai nesusitvarko ir juos reikia bausti.

Jie gali paskelbti, kad po savaitgalio Palangoje, kur susirinko 500 000 žmonių, bus didelis ligos protrūkis, o kai vis dėlto protrūkio nebus – atsižadėti savo žodžių. COVID-19 židiniai jiems sapnuojasi.

Jie gali garsiai paskelbti, kad Lietuvoje yra dar viena mirtis nuo COVID-19 viruso ir tada tyliai pasakyti, kad tai – 100-metis žmogus, sirgęs ir kitomis ligomis. Manęs neapleidžia nuojauta, kad jie iš mūsų tyčiojasi. Ir dėl to jaučia didelį malonumą. Jų tikslas laikyti mus baimėje.

Trečioji grupė – tai medikai – autoritetai. Brangieji, kai bandote analizuoti mokslinius duomenis žiniasklaidoje, tai tik dar labiau keliate paniką. Prisiminkite, kai Jūs COVID-19 isterijos pradžioje lyginote situaciją su 1918 metų gripo pandemija ir skelbėte, kad tuo metu mirė 50 milijonų žmonių.

Rimtais veidais Jūs analizavote duomenis. O vargšas Lietuvos Respublikos pilietis būdamas kitoje ekrano pusėje suprasdavo, kad mirs milijonai, milijonai žmonių.

Palikite mokslines įžvalgas mokslinėms konferencijoms. Kam Jums to reikia? Suprantu, kad kažką sakyti reikia, ne visada ir turite ką pasakyti. Tad tada geriau – protingai patylėti ir nelįsti į eterius, nedalinti pamokslų tol, kol nebūsite tikri dėl savo žodžių. Prisiminkite, kokius prognozavote mirtingumo skaičius. 10 gal 5 procentai nuo susirgusiųjų.

O dabar?  Cituoju gerb. Vytautą Kasiulevičių, „daugelis ekspertų mano, kad realus COVID-19 mirštamumo rodiklis svyruoja nuo 0,56 iki 1,2 procento. Publikacijose vis dažnesnis skaičius – 0,68 proc.“. Matote skirtumą tarp skaičių dydžių? Nors Jūs – Jūs mūsų gelbėtojai. Tik jumis ir galima pasikliauti šiuo beprotišku laiku.

Nedalinsiu patarimų, kaip reikia elgtis, nes neturiu pakankamai informacijos, o gal ir kompetencijos to daryti. Vertinu visų COVID-19 veikėjų veiksmus. Manau, kad turiu teisę pasakyti ką galvoju. Ir žinau, kad taip galvojančių yra daug.

P. S. Dabar sveikatos apsaugos ministras, pagarsėjęs pravarde COMENDANTĖ AURELIJUS, sprendžia, kaip panaikinti eiles gydymo įstaigose. Ministre, visgi drįstu duoti bent vieną patarimą. Skirkite papildomai lėšų gydytojams už darbo viršvalandžius. Neprievartaukite jų dirbti nemokamai. Tiesiog mokėkite už padarytą darbą. Ir eilės tikrai sumažės.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 141

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Reziumė    -  2020-09-03, 15:59

    Visos šios rašliavos esmė – rinkite į seimą mane. Pats visa šia „pandemija” tiki arba jai pritaria, todėl supeikė antivakcerius ir visus, kas sveikai gyvena ir rūpinasi savo sveikata, nes tokių mažuma, jie daug balsų neduos ir todėl jie nereikšmingi, bet juos peikdamas įgyja tų apmulkintų, įbaugintų žmogelių palankumą sau. Ir tai yra svarbu, nes tokių yra dauguma (nors ir mažėja). O valdžią peikti dabar madinga, nors pats, būdamas valdžioje elgsis taip pat: ir kaukes lieps nešioti, ir baudas dės, ir t.t. Ir tauta jam nerūpės. Pagyrė medikų armiją, kuri tuščiose ligoninėse ir poliklinikose nieko negydydami dirba viršvalandžius. Na, jų palaikymo, kaip būsimam seimūnui gali prireikti. Tai tokios tokelės…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....