infa.lt

J. Prigožinas išpirko A. Navalno skolą ir dabar žada jį „nuauti ir nurengti”, – jei pastarasis neatiduos Dievui sielos – tegu atiduoda skolą

23 rugsėjo
07:51 2020
J. Prigožinas (Putino virėjas, kairėje)

J. Prigožinas, nuotraukoje iš kairės | nuotr. REUTERS

Žinomas Rusijos verslininkas, bendrovės „Konkord“ vadovas Jevgenijus Prigožinas (Putino virėjas) yra sudaręs skolos reikalavimo perleidimo sutartį su įmone „Moskovskij školnik“ (Maskvos moksleivis), rašo Izraelio 9 kanalas.

Pagal susitarimą Prigožinas grąžino minėtai įmonei „Kovos su korupcija fondo”, fondo teisininkės Liubov Sobol ir šio fondo įkūrėjo Aleksejaus Navalno skolas.

Skolą sudaro 87 658 461 rublių (apie 992 tūkstančius eurų).

Sumokėjus skolą, išieškojimo teisės atiteko Sankt Peterburgo verslininkui J. Prigožinui.

Prigožinas sakė, kad nori „pirmiausia atsiskaityti su „Maskvos moksleivis” įmone, kuri patyrė nuostolių dėl šmeižikų grupės veiksmų“. „Antra, ketinu nusirengti ir nuautii šios nesąžiningų žmonių grupės narius.

Be abejo, jei draugas Navalnas atiduos savo sielą Dievui, tada aš asmeniškai neketinu jo persekioti šiame pasaulyje: atidėsiu tai neapibrėžtam laikui, o vėliau atsilošiu su visu malonumu.

Tačiau, jei Navalnas išgyvens, jis privalo visu griežtumu atsakyti pagal Rusijos įstatymus“, – sakoma verslininko pranešime, paskelbtame bendrovės „Konkord“ spaudos tarnybos socialinio tinklo puslapyje.

Kalbant apie Kovos su korupcija fondą ir Liubov Sobol, – tai mano teisininkai nuo šiandien pradės priverstinio skolų išieškojimo procesą pagal Rusijos įstatymus.

Konkord Pranešimas

Tikiuosi, jūs prisimenate, kad pagal naujas Rusijos konstitucijos pataisas jie turi pirmenybę prieš tarptautinę teisę“, – cituoja Prigožiną spaudos tarnybos.

„Moskovskij Školnik“ įmonė pateikė ieškinį prieš FBK, Navalną ir Sobol, reikalaudama sumokėti 88 milijonus rublių už šmeižtą ir pašalinti iš interneto vaizdo įrašą, kuriame buvusi „Moskovskij Školnik“ darbuotoja papasakojo apie tariamas antisanitarines sąlygas įmonėje. Vėliau buvusi darbuotoja teigė, kad vaizdo įrašą įrašė Liubov Sobol ir, jog išsakyti faktai neatitiko tikrovės.

2019 m. spalio mėnesį Maskvos arbitražo teismas patenkino „Moskovskij Školnik“ bendrovės ieškinį Aleksejui Navalnui, Lyubov Sobol ir Kovos su korupcija fondui (FBK).

Teismo sprendimu iš jų turėjo būti išieškota 88 milijonai rublių. Ieškovai teigia, kad atsakovai neįvykdė teismo sprendimo.

2020 m. liepą Aleksejus Navalnas paskelbė, jog dėl teismo sprendimo likviduoja FBK.

„Mes jau nebeturime nieko: kratų metu buvo atimta viskas. O dabar jie atims pačią organizaciją ir einamąją sąskaitą”, – pasakė A. Navalnas.

Primename, jog Aleksejus Navalnas šiuo metu stipraus apnuodijimo (įtariama, jog js buvo bandytas nunuodyti) būsenoje randasi Berlyno Charite ligoninėje, panardintas į dirbtinę komą.

Rugpjūčio 20 dieną Rusijos opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas pasijuto blogai lėktuve, skrendančiame iš Tomsko į Maskvą.

Po avarinio nusileidimo Omske vietos gydytojai diagnozavo angliavandenių pusiausvyros sutrikimą.

Jų atlikti tyrimai nenustatė nuodų Navalno organizme.

Opozicijos aktyvisto šalininkai tvirtina, kad jis oro uoste išgėrė užnuodytos arbatos..

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 272

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Papildymas    -  2020-09-23, 10:15

    O dabar Navalnas pats laipioja laiptais, pats nueina į tualetą (apie ką atskirai nebuvo preanešta) ir ruošiasi grįžti dirbti savo švento darbo.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

na panašu kad Jolanta Blažytė gavo užduotį iš Kremliaus- kelti savo melu sumaištį, gal pridengti...

Oi šelme Jolanta taip kaskart gundanciai save pateiki,kad beveik isimylejau,nors ir esi vatnyke ir rašai...

O kas suteikė teisę “seimui” spręsti už mane?...

Ar tai verta dėmesio naujiena? kad kairieji marksistai jau seniai pramušė dugną žinome, gal tik...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....