infa.lt

S. Skvernelis džiaugiasi Latvijos pažadu nepirkti elektros iš Baltarusijos, jei joje pradės veikti Astravo AE

26 rugpjūčio
11:30 2020

Premjeras Saulius Skvernelis pasidalino savo socialinio tinklo paskyroje naujiena, jog Latvija pažadėjo stabdyti prekybą elektra su Baltarusija, jei pastarojoje pradės veikti Astravo atominė elektrinė, ir pasidžiaugė Baltijos šalių vienybe:

Nuoširdžiai dėkoju Latvijos vyriausybei ir savo kolegai, Ministrui pirmininkui Krišjānis Kariņš, už vakar paskelbtą sprendimą: latviai stabdys elektros prekybą su Baltarusija, jei Astravo atominė elektrinė pradės veikti.

Labai vertinu Latvijos ir Estijos vyriausybių solidarumą šiuo klausimu. Tikėjome, kad bus tokie sprendimai.

Priešingu atveju, savo piliečių lėšomis mokėdami už nesaugią elektros energiją iš Baltarusijos, tiesiogiai remtume šios valstybės valdžios ambicijas brutaliais būdais neigti savo piliečių nuomonę dėl šalies ateities, taip pat mėginimus didinti įtampą regione imituojant menamą priešą – Baltijos valstybes.

Latvijos vyriausybės sprendimas dėl elektros energijos nepirkimo iš Baltarusijos yra akivaizdus ir tiesioginis Baltijos valstybių solidarumo bei bekompromisio europinių vertybių paisymo pavyzdys.

Turiu pagrindo manyti, kad įtakos rezultatui turėjo ir Lietuvos, Latvijos bei Estijos premjerų susitikimas, prieš kelias savaites vykęs Tartu 🙂

Be kita ko, tokie principiniai sprendimai neabejotinai prisidės prie Baltijos valstybių ir Lenkijos sėkmės užtikrinant energetinį regiono saugumą Baltijos šalims sinchronizuojant savo elektros sistemas su kontinentinės Europos tinklais.

Mūsų jėga – vienybėje! Paldies, Latvija!

Saulius Skvernelis

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 74

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....