infa.lt

Rusijos opozicionieriui Navalnui Vokietijos klinikoje suteiktas „kanclerės svečio” statusas

24 rugpjūčio
07:00 2020
Aleksejus Navalnas

REUTERS

Rusijos opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas, paguldytas į Berlyno ligoninę „Charite“, o tik atvykęs į Vokietiją buvo įregistruotas kaip „kanclerės svečias“.

Pasak Vokietijos televizijos kanalo ZDF, cituojančio Vokietijos vidaus reikalų ministeriją, šis statusas leidžia Vokietijos valdžios institucijoms suteikti jam visą parą trunkančią policijos apsaugą.

„Akivaizdu, manoma, kad ir toliau egzistuoja rizika jo saugumui“, – teigia TV kanalo reporteris Berlyne Theo Koll.

Jis pridūrė, kad suteikiant „kanclerės svečio“ statusą neturėjo reikšmės tas faktas, kad Navalnas nėra oficialus valstybės asmuo.

Korespondentas neatmetė to, kad šio statuso suteikimas vienam aršiausių Putino oponentų yra savotiškas signalas Kremliui.

Primename, kad Navalnui tapo bloga rugpjūčio 20 d., skrendant iš Tomsko į Maskvą. Lėktuvas buvo priverstas nutūpti Omske. Ten opozicionierius buvo paguldytas į ligoninę įtariant sunkų apsinuodijimą. Vėliau šią preliminarią diagnozę vietinė gydytojų taryba atmetė.

Julijos Navalnajos (Aleksejaus Navalno žmona) reikalavimu jį apžiūrėjo vokiečių gydytojai, kurie specialiai tam atvyko į Omską iš Vokietijos. Jų diagnozė nebuvo paviešinta, tačiau netrukus naujienų kanaluose pasirodė žinia apie Vokietijos kanclerės Angelos Merkel pasiūlymą 44 metų politiką paguldyti į vieną iš Vokietijos klinikų.

Iš pradžių Omsko gydytojai teigė, kad pacientas negali būti niekur perkeliamas gabenamas dėl savo sveikatos būklės, tačiau po Julijos Navalnajos kreipimosi į Putiną ir EŽTT jis buvo perduotas Vokietijos gydytojams „šeimos atsakomybe“.

Šeštadienį, rugpjūčio 22 d., Apie 9 val. Berlyno laiku, Berlyno Tegelio oro uoste nusileido specialus skrydis su Aleksekimi Navalnu lėktuve. Iš ten opozicionierius, lydimas policijos, buvo nuvežtas į Charite universiteto medicinos centrą, kurio pacientais įvairiu metu buvo Julija Timošenko, Michailas Gorbačiovas ir „Mediazona“ leidėjas Piotras Verzilovas.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 76

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
Hm

Taiklus paskutinis sakinys apie xuilo... Priminsiu kaip prieš karą su Ukrainą Putinas pareiškė ultimatumą NATO...

Seniai laikas......

Hm

Tegu šitas išgama Tibetui suteikia bent jau autonomiją, o jau po to kitiems nurodinėja......

Tai kad jis ir gimė, ir užaugo Rusijoje...

turėjo būti "para", o ne kompo padarytas "parta".......

si vis pacem parta bellum...

Tikrai taip. Ko galima tiketis kai eini kartu su velniu obuoliauti....