infa.lt

Tapinas planuoja baltarusišką Baltijos kelią, prie kurio žada prisijungti pavėlavusi į originalųjį D. Grybauskaitė

15 rugpjūčio
13:21 2020

infa.lt vaizdo įrašo kadras

Žurnalistas Andrius Tapinas, kaip skelbia BNS, rugpjūčio 23 dieną organizuoja baltarusiškosios krypties „Baltijos kelią”.

Prie to kelio žada prisijungti ir buvusi prezidentė Dalia Grybauskaitė, kuri, kaip žinia, originaliame Baltijos kelyje nedalyvavo dėl objektyvių priežasčių – ji tuo metu vis dar priklausė SSSR komunistų partijai, kuri prieštaravo Lietuvos nepriklausomybės siekiams.

Bet kas šiandien tai atsimena? Ir kam tai šiandien įdomu?

– Svarbiausia tai, kad baltarusiškame su „Baltijos” asocijuojamame kelyje dalyvaus buvusi prezidentė, neseniai bandė padėti Lietuvai kovodama su Covid-19 pasekmėmis, ėmusis vadovauti naujai „sukurtam” Covid-19 pasekmių mažinimo fondui, kuris pasekoje pasirodė esantis gryniausia afera iš teisinės pusės ir buvo patyliukais uždarytas. Ta prasme net ne uždarytas, nes jis niekada net nebuvo atidarytas, bet tyliai numarintas.

Čia galima pažiūrėti jo aprašymą ir į tai, kas iš jo liko: https://infa.lt/43223/rinkimai-covid-19-fondui-siurprizas-vadovauja-buvusi-prezidente-dalia-grybauskaite/

Bet grįžkime prie akcijos, bandančios bent iš dalies atkartoti legendinę prieš 31 metus vykusią „Baltijos kelio” idėją, ir net pasirinkus tą pačią datą (rugpjūčio 23), tik šįkart jau ne vardan Lietuvos, o kaimyninės Baltarusijos.

Būsimo renginio organizatorius, žurnalistas ir kartais save visuomenininku laikantis Andrius Tapinas interviu BNS metu teigė apskaičiavęs, jog žmonių grandinei nuo Vilniaus Katedros iki Baltarusijos sienos gali prireikti iki 30 tūkstančių dalyvių. Preliminariai.

Jis papasakojo, jog su savivaldybėmis problemų neturėtų kilti, kai kurios jau pažadėjo organizuoti transportą.

Tapinas nusiteikęs optimistiškai ir nemato sunkumų srautų organizavime.

Jis pridūrė žinantis, kad baltarusiai irgi ketina rengti panašią akciją ir norėtų simboliškai prisijungti, prie akcijos.

Nors ji rengiama ir rugpjūčio 23 dieną (Baltijos kelio diena), vis tik šia akcija yra siekiama palaikyti baltarusius, kovojančius prieš rinkimų jų šalyje falsifikavimą ir mano, jog Aleksandras Lukašenka nėra jų teisėtas prezidentas..

Tuo tarpu Baltarusijos Centrinė rinkimų komisija skelbia, jog iš viso rinkimuose balsavo 5 818 955 žmonės, o išankstiniame balsavime – 2 806 640 žmonių. 80,1% (4,661,075 žmonių) balsavo už Lukašenką, 10,1% (588,622 žmonės) už Tichanovskają, 1,21% (70,671 žmonės) už Dmitrijevą, 1,67% už Kanopatskają (97 489). žmonių), už Čerečenią – 1,14 proc. (66 613 žmonių). Prieš visus – 4,59% (267,360 žmonių).

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 602

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. tautos atmatoms šungrybiui ir tapkinui    -  2020-08-15, 23:05

    gražių paveiksliukų galerija:

    liaudiesmenas.livejournal.com

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...