infa.lt

Putinas ploja: Liberalė siūlo visišką Baltarusijos izoliaciją

11 rugpjūčio
11:36 2020

V.C. Nielsen ir V. Putinas

Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnė, Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, reaguodama į Baltarusijoje nuo prezidento rinkimų dienos besitęsiančius protestus, kreipėsi į Lietuvos Respublikos Prezidentą Gitaną Nausėdą, Lietuvos Respublikos Ministrą Pirmininką Saulių Skvernelį ir Europos liberalų bei demokratų sąjungą (Alliance of Liberals and Democrats for Europe).

„Baltarusijoje vykę vadinamieji prezidento rinkimai – pasityčiojimas iš liberalios demokratijos principų ir rinkimų esmės. Tai – ir ilgalaikės Europos Sąjungos strategijos Baltarusijos atžvilgiu neturėjimo pasekmė“, – įsitikinusi V. Čmilytė-Nielsen.

Baltarusijos piliečiai, iškeldami savo kandidatę ir balsuodami už ją, parodė savo brandą. Tačiau pergalė iš jų buvo pavogta. Todėl visi ES piliečiai ir politikai turi pademonstruoti solidarumą su Baltarusijos žmonėmis, siekiančiais demokratijos savo šalyje.

„Mes turime reikalauti ne tik, kad būtų teisingai perskaičiuoti balsai, bet ir griežčiausių sankcijų asmenims, kurie prisideda prie diktatūros Baltarusijoje stiprinimo. Visiška režimo izoliacija – vienintelis šiandien galimas atsakas. Tai reiškia ir sankcijas kitų šalių politikams, kurie bendradarbiauja su režimu“, – laiške rašo Liberalų sąjūdžio pirmininkė.

ES paramos Baltarusijai programos turi būti peržiūrėtos, finansinė parama valdžiai nutraukta, o ES įsipareigojimas ir parama Baltarusijos visuomenei – sustiprinti.

Paprasto žodinio pasmerkimo ar kritikos jau nebepakanka. V. Čmilytė-Nielsen tvirtina, kad jeigu rimtai kalbame apie ES lyderystę, tai Baltarusija yra ta šalis, kurios atžvilgiu ši lyderystė turi būti visų pirma pademonstruota.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 217

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. regis    -  2020-08-11, 15:08

    Buvo šachmatininkė, tačiau keista, toliau savo nosies nemato, klauso ką G. Landsbergis postringauja. tas piemuo. Juk užspeitus Lukašenką į kampą tam beliks vienintelė priebėga – pas Putiną, tas juk akivaizdu. Ir tada šalia LIetuvos pasienio stovės Rusijos tankai pasiruošę. Galvok moterie, čia tau ne šachmatai – čia už kiekvienos figūros asmenybės.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...