infa.lt

JAV grasina sankcijomis Vokietijos uostui. Maklenburgo premjerė tokius grasinimus vadina nepriimtinais

08 rugpjūčio
17:26 2020

 

Vokietijos ir Amerikos ginče dėl „Nord Stream 2“ buvo nusimato naujas įvykių plėtros etapas, informuoja vokiečių laikraštis „Der Tagesspiegel“. Trys JAV senatoriai nori priversti Sassnitzo keltų uostą Riugeno saloje nedelsiant nutraukti visus darbus tiesiant dujotiekį – kitaip uostui grasinama didžiulėmis sankcijomis.

Rugpjūčio 5 d. laiške senatoriai Tedas Cruzas, Tomas Cottonas ir Ronas Johnsonas grasina juntamomis pasekmėmis, jei Riugeno uostą prižiūrinti bendrovė skubiai nenutrauks logistinės paramos „Nord Stream 2“.

„Jei ir toliau teiksite prekes, paslaugas ir paramą projektui „Nord Stream 2“, – jūs sunaikinsite būsimą jūsų įmonės finansinį išgyvenimą“, – savo laiške perspėjo JAV pareigūnai.

„Laikydamosi eksteritorinių sankcijų politikos, JAV kišasi į mūsų nacionalinį suverenitetą ir Europos partnerių suverenitetą. Amerikos partneriams aiškiai pasakėme, kad mes priešinsimės spaudimui, daromam Europos bendrovėms “, – sakė Vokietijos užsienio reikalų ministerijos valstybės ministras Niels Annen.

– Todėl amerikiečių senatorių siunčiamų grasinančių laiškų tonas ir turinys yra visiškai netinkami. Mūsų tikslas yra sustiprinti Europos suverenitetą. Nes Europa neturėtų leisti savęs šantažuoti“.

Vokietijos Meklenburgo-Pomeranijos žemės ministrė pirmininkė Manuela Schwesig taip pat aštriai sukritikavo Amerikos pusės grasinimus. „Šie grasinimai yra visiškai nepriimtini“.

Vokietija gali pati nuspręsti, iš kur ir kaip gaus sau reikalingą energiją “, – interviu leidiniui sakė Schwesig. – Meklenburgas-Pomeranija yra tvirtai įsipareigojusi tiesti dujotiekį. Aš taip pat tikiuosi, kad federalinė vyriausybė griežtai priešinsis šiems šantažo bandymams “.

Kaip primena vokiečių laikraštis, energetikos įmonės iš Austrijos, Vokietijos, Prancūzijos ir Nyderlandų daug investavo į dujotiekio projektą. JAV sankcijos gali tiesiogiai paveikti daugiau nei 120 Europos bendrovių ir sutrukdyti projektui gauti apie 700 mln. EUR investicijų, reikalingų užbaigti statybas.

Riugeno saloje esantis uostas yra dujotiekio tiekimo logistikos bazė, aiškina laikraštis. JAV senatoriai kaltina už jos veiklą atsakingą įmonę „sąmoningai teikiant reikšmingas prekes, paslaugas ir kitą paramą „Nord Stream 2“ projektui. Taip pat uoste saugomi dujotiekio vamzdžiai. Be to, uostas tiekia maisto produktus dviem Rusijos laivams.

Sankcijos gali lemti tai, kad uostas ir už jį atsakingi asmenys bus atjungti nuo Jungtinių Valstijų ekonomiškai ir finansiškai. 90% Sasnitzo uosto priklauso miestui, o 10% – Meklenburgo-Pomeranijos žemėms, pažymi „Der Tagesspiegel“.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 100

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...