infa.lt

Dešimtys tūkstančių žmonių protestavo Berlyne prieš valdžios priimamas antikoronavirusines priemones

02 rugpjūčio
08:49 2020
Protestai Vokietijoje

youtube stop kadras

Dešimtys tūkstančių žmonių protestavo Berlyne prieš koronaviruso apribojimus, nepaisydami užsikrėtimo atvejų skaičiaus augimo, rašo euronews.

Demonstrantai, iš kurių dauguma buvo be kaukių, šeštadienį, dar prieš mitingą, žygiavo nuo Brandenburgo vartų plačiu bulvaru,nusidriekusiu per miesto Tiergarten parką.

Protestas buvo pavadintas „Pandemijos pabaiga: laisvės diena“.

Protestuotojai laikė plakatus, tokius kaip „Korona, melagingas aliarmas“, ir buvo girdimos skanduotės „mes čia ir esame girdimi, nes atimama mūsų laisvė“.

Taip pat plakatuose buvo skelbiama: „Mes esame priversti nešioti antsnukį“, „Antroji banga – tai mes!”, „Sustabdyti koronavirusinę beprotybę”, „Natūralus imunitetas, o ne vakcinacija“ ir kitokie šūkiai.

Policijos vertinimu eisenoje dalyvavo 17 000 žmonių. Demonstrantai buvo atskirti nuo priešpriešinių protestuotojų, iš kurių kai kurie šūkavo – „naciai lauk!“.

Protestuotojai tęsė mitingą bulvare, besidriekiančiame per miesto Tiergarten parką, kur policija suskaičiavo buvus 20 000 žmonių. Dar nepasibaigus renginiui, po keleto valandų protestų, policija ėmėsi vaikyti protestuojančius, pranešusi, kad organizatoriams vėl nepavyko priversti demonstrantų dėvėti kaukes ir išlaikyti privalomą socialinį atstumą.

Protestai prieš antikoronavirusinius apribojimus Vokietijoje pritraukė daugybę dalyvių, įskaitant sąmokslo teoretikus ir dešiniųjų atstovus.

Remiantis Džono Hopkinso universiteto pateikiama statistika, ligos protrūkį Vokietija išgyveno geriau nei kai kurios kitos Europos valstybės. 210 000 patvirtintų atvejų ir apie 9 100 mirčių, priskiriamų COVID-19.

Kiti šaltiniai skelbia, kad mitinguojančių buvo susirinkę nuo 800 000 iki 1.3 milijono (Vaizdo įrašas žemiau).

Nuo balandžio pabaigos šalyje palengvintos ribojamosios priemones, tačiau vis dar galioja socialinio ribojimo taisyklės, kaip ir reikalavimas dėvėti kaukes viešajame transporte ir parduotuvėse.

Infekcijos rodikliai išaugo per pastarąsias kelias savaites, o pareigūnai perspėjo dėl per ankstyvo nusiraminimo.

Anksčiau šią savaitę Lotharis Wieleris, Vokietijos Roberto Kocho sveikatos priežiūros instituto prezidentas, išreiškė nerimą dėl augančio infekcijos atvejų skaičiaus.

„Naujausi COVID-19 infekcijos atvejų pokyčiai kelia didelį nerimą man ir mums visiems iš RKI“, – sakė jis.

Keletas politikų demonstraciją pasmerkė kaip antivokišką.

Socialdemokratė Saskia Esken, jaunesnioji koalicijos partnerė Angelos Merkel vyriausybėje pavadino demonstrantus kaip „Kovidiotais“.

Savo Twitter’io paskyroje Eskena parašė: „Ne distancijavimui, ne kaukėms. Jie kelia grėsmę ne tik mūsų sveikatai, bet ir mūsų sėkmei kovoje su pandemija, o taip pat ekonomikos atsigavimui, švietimui ir visuomenei. Neatsakinga!”

Tačiau vidaus reikalų ministras Horstas Seehoferis iš tradicinės A. Merkel sąjungininkės – Krikščionių socialinės sąjungos (CSU), pademonstravo didesnį supratimą.

„Žinoma, visada yra įvairių nuomonių dėl pagrindinių teisių pažeidimų ir laisvės apribojimų – pirma, tai normalu ir antra, mano manymu, tai nėra dauguma“, – Bavarijos dienraščiui „Passauer Neue Presse“ teigė Seehoferis.

src=”https://www.youtube.com/embed/LzfJboYDkmM” width=”100%” height=”380″ frameborder=”0″ allowfullscreen=”allowfullscreen”>

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 451

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Valdas    -  2020-08-02, 10:01

    Infa.lt prašau pasitikslinti informacija. Žmonių buvo apie 1,3 milijono.
    Būtų gražu jeigu patis pasitikslintumet info o ne rašytumet tai ką melo žiniasklaida rašo.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...