infa.lt

Baltarusijoje buvo sveikinami ir apdovanojami medikai. Kaip ir prieš pusantros savaitės Lietuvoje. Pergalė ar farsas?

30 liepos
09:30 2020
Medikų apdovanojimai Baltarusijoje ir Lietuvoje už laimėjimus kovoje prieš Covid-19

Medikų apdovanojimai Baltarusijoje (Mogiliove) ir Lietuvoje (Santaros klinika) už laimėjimus kovoje prieš Covid-19

Liepos 29 d. Mogiliove (Baltarusijoje) įvyko iškilminga ceremonija, kurioje pagerbti Mogiliovo srities sveikatos apsaugos darbuotojai, kurie labai prisidėjo prie kovos su COVID-19, praneša BelTa agentūra.

Prieš tai panašios iškilmingos apdovanojimų akcijos vyko Gardine, Gomelyje, Bresto srityse, kur nusipelniusiems medicinos darbuotojams, už pasiekimus kovos su koronavirusu fronte buvo įteikiami apdovanojimai, garbės raštai ir padėkos.

Reikia pastebėti, jog Baltarusijos prezidentas prieš tai paskelbė, jog būdamas savo poste, atlikdamas šalies prezidento pareigas persirgo koronavirusu. Be simptomų. Kaip jis pats sako – taip pasakė gydytojai.

Atsiprašau už savo balsą. Pastaruoju metu turiu daug kalbėti. Tačiau labiausiai stebėtina tai, kad šiandien jūs susitinkate su žmogumi, kuriam pavyko persirgti koronavirusu būnant ant savo kojų. Gydytojai vakar padarė tokią išvadą. Besimptominis”, – teigė Baltarusijos vadovas.

„Kaip jau esu sakęs, 97% mūsų gyventojų šią infekciją perneša besimptominiu būdu. Ačiū Dievui, kad man pavyko patekti į šią besimptomių žmonių grupę, – pridūrė Aleksandras Lukašenka. – Pagaliau patekau į auksinį Baltarusijos fondą, atlaikęs šį virusą.”

Grįžtant prie apdovanojimų – Lietuvos SAM vadovas, Aurelijus Veryga visai neseniai vykdė analogišką apdovanojimų seriją, net išleidęs specialiai šiai progai pagamintą medalį, kuriuo apdovanojo daugelio Lietuvos miestų ir sričių medikus, už pasiekimus tame pačiame fronte, kaip ir Baltarusijos vadovybė.

Pasirodo, kad Baltarusija kopijuoja Lietuvos metodiką – ir ten, ir ten rudenį rinkimai – ir ten, ir ten valdžiai reikia parodyti teigiamus rezultatus kovoje su pavojinga epidemija, ir ten ir ten teigiami rezultatai demonstruojami apdovanojant išgelbėjusius nuo mirtino pavojaus šalių visuomenę medikus.

Tačiau įdėmiau pažvelgę į nuotraukas pamatysime jose šiokių tokių skirtumų – Baltarusijos pusė atrodo tikrai kaip nieko nebijantys ir nugalėję infekciją žmonės – lietuvių gi – lyg gyventų aktyvios infekcijos zonoje, kur bijoma net tradiciškai pasisveikinti, nekalbant apie veidą dengiančias kaukes.

Tai už kokius laimėjimus, ministre A. Veryga, jūs apdovanojote Lietuvos medikus, jei praėjus vos savaitei po medalių kabinimo akcijos priimate sprendimą vėl uždėti visai Lietuvai kaukes?

Situacija pablogėjo? – Apdovanojimai per ankstyvi? Ar tai vis tik eilinis priešrinkiminis triukas, renkant šalininkus medikų tarpe, kurie rudenį protestavo prieš jus streikuose, ir kurių darbas, jūsų paskelbtos šalyje epidemijos metu, gelbėjant nuo Covid-19 Lietuvos gyventojus, šiandien daugeliui kelia rimtų abejonių.

Abejonių, kalbant apie šarlataniškus sprendimus diagnozuoti ligas ir gydyti pacientus telefonu, ką reikia priskirti jau išimtinei jūsų, ministre, fantazijai. Patys medikai tokių gydymo būdų nesugalvotų, o jei ir sugalvotų – be jūsų pritarimo jų įgyvendinti negalėtų.

Abejonių dėl to, kad dalis žmonių net negavo tų paslaugų, už kurias yra metų metais mokėję PSD mokesčius, nepatekę į gydymo įstaigas, kentėję siaubą dėl savo artimųjų gyvybių, laukdami koronaviruso testų, kurie privalomi prieš suteikiant bent kokias medikų paslaugas, o kai kurie ir išgyvenę artimųjų netektį dėl laiku nesuteiktų medikų paslaugų.

Jūs, siekdamas išvengti  vienų netekčių, užsimerkėte prieš visas kitas netektis nuo ligų, kurios procentiškai pasiima daug daugiau Lietuvos žmonių gyvybių, nei šis varganas koronavirusas, kuriuo per beveik 5 mėnesius Lietuvoje oficialiai užsikrėtė vos 2000 žmonių.

Žinoma, tų užsikrėtusių žmonių buvo nepalyginamai daugiau, bet jų ligos eiga buvo tokia niekingai mažareikšmė, kad jie net nesikreipė į gydymo įstaigas, išgyvenę ją ramiai namuose, kaip ir daugelis tų, kuriems buvo oficialiai diagnozuotas SARS-CoV-2.

Jūs vis meluojate kartodamas, kad žmonės neturi imuniteto prieš COVID-19, kai pats išgijimo be jokių vaistų faktas liudija imunitetą, kad absoliučios daugumos susirgusiųjų juo organizmai ir pažįsta, ir susitvarko su virusu, kurio jie, anot jūsų nepažįsta, kuris, pasak jūsų yra „naujas”. Naujas jis tik jūsų ir panašių į jus galvose. Organizme jis, be jokios abejonės, pažįstamas visai neblogai, antraip visi užsikrėtę juo žmonės mirtų.

Jūs skelbiate, jog užsisakėte Lietuvai vakcinos 70-iai procentų gyventojų, už kurią mokės visas 100%.. ir dar neaišku kiek procentų norės ja pasinaudoti. Ar jūs suprantate, kad ta vakcina faktiškai bus reikalinga tik nedideliam skaičiui senjorų, kurių imuninė sistema su amžiumi jau nusilpusi ir gali nesugebėti apginti savo šeimininkų?

Ar jūs suvokiate, kad jūs net nežinodami būsimos vakcinos poveikio, sudėties, šalutinių efektų, jos efektyvumo ir saugumo – jau iš anksto švaistote visų Lietuvos žmonių sunkiai uždirbamus pinigus, avansu užsisakydami produktą jo net „nečiupinėję”, taip įgyvendindami vien savo žiniomis nepagrįstas fantazijas ir farmacijos kompanijų vizijas?

Bet kodėl aš užduodu šiuos klausimus, kai atsakymas, greičiausiai, yra paprasta nekompetencija. Juk sveikatos ministras neturi nieko bendro su epidemiologija, virusologija ar imunologija, t.y. su tuo, ką būtina išmanyti vadovaujant kovai su virusu. Todėl visus sprendimus, matomai, grindžia kitose šalyse priimamais sprendimais, nes savo pagrindų šioje srityje tiesiog neturi.

Tačiau nežiūrint į tai, užima ekstremalių situacijų operacijų centro vadovo pareigas kovoje su virusine epidemija.

Todėl ironiška, bet nestebina, kai epidemijos pradžioje, šalyje trūkstant apsauginių priemonių, ministras nuoširdžiai prieš kamerą įtikinėjo visuomenę, kad kaukės nereikalingos, kad jos nepadeda, o šiandien, švęsdamas pergalę ir apdovanodamas medaliais medikus, jis vėl tai pačiai visuomenei užmauna, pasak jo paties ankstesnių pasisakymų, nuo nieko nesaugančias kaukes. Pasirodo pergalės nėra, medikai nieko nuo nieko neapsaugojo, ir situacija blogėja, ką įrodo privalomo kaukių dėvėjimo pakartotinis įvedimas.

Publicisto Vitalijaus Balkaus parengta laida apie kaukes, apie A. Verygos pasisakymą kaukių atžvilgiu, ir ištraukos iš paties ministro kalbos, žvelgiant į kurias, šiandienos kontekste sunku sulaikyti atodūsį…

Įdomu, kaip pasielgs šiuo atveju Baltarusijos prezidentas Lukašenka? Nors, sprendžiant pagal viską – jo stuburas tvirtesnis, nei mūsų visų valdžios vyrų kartu sudėjus, todėl, greičiausiai, atšventęs pergalę ir apdovanojęs savo nematomo fronto „karius”  jis ir gyvens kaip po pergalės – atviru veidu ir planuodamas natūralaus imuniteto triumfą.

Norėtųsi palinkėti mūsų valdžios vyrams daugiau tikėjimo gamtos stebuklu – mūsų organizmu ir jo atsparumu, per milijonus metų įrodžiusiu savo gyvybinę galią.

Algimantas (autorius redakcijai žinomas)

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 111

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...