infa.lt

Vakcina nesunaikins viruso, todėl vakcinuotis, greičiausiai, teks nuolat

22 liepos
13:30 2020

Vakcina nuo covid-19 SARS-CoV-2

Koronavirusas išliks su mumis per ateinančius dešimtmečius, pasaulis turės prisitaikyti prie naujų gyvenimo realijų, ir net vakcina, jei ji vieną dieną pasirodys, vargu ar sugebės išnaikinti koronavirusą visiems laikams”, – rašo BBC, cituodamas vedančiuosius britų ekspertus.

Kalbėdamas Didžiosios Britanijos parlamento sveikatos komitete, „Wellcome Trust“ vadovas profesorius Jeremy Farrar teigė, jog nėra vilties, kad gyvenimas pasieks normalų lygį iki Kalėdų, kaip anksčiau buvo žadėjęs ministras pirmininkas Borisas Johnsonas.

„Jei mes leisime sau net kruopelytę atsipalaidavimo ir nerūpestingumo, įtikėję, kad „viskas baigėsi“, mes neabejotinai sulauksime antrosios bangos ir galime lengvai atsidurti toje pačioje situacijoje“, – sakė jis.

Oksfordo profesoriaus Johno Bello teigimu, labai tikėtina, kad virusas iš viso nebus išnaikintas, net nepaisant pirmadienį jo universitete gautų teigiamų žinių, kad ten atlikus klinikinius tyrimus gautas vakcinos prototipas sugebėjo iššaukti imuninį atsaką.

„Rūsti tikrovė yra tokia, kad virusas dabar su mumis bus amžinai ir niekur neišnyks“, – sakė jis tame pačiame susitikime su parlamentarais. „Tikėtina, kad vakcina neturės ilgalaikio poveikio, todėl būsime priversti kartoti nuolatinį ciklą: vakcinacija, po to vėl infekcija, vėl skiepai ir vėl infekcija“.

Anksčiau vyriausybės patarėjas sveikatos klausimais profesorius Chrisas Whitty teigė, kad vakcina, greičiausiai, nebus paruošta iki metų pabaigos. „Niekas neturėtų turėti iliuzijų. Tikimybė, kad iki Kalėdų gausime veiksmingą vakciną, mano manymu, yra labai maža”, – teigė jis.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 124

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...