infa.lt

Kaukės sumažina sveikų žmonių fizinį darbingumą

22 liepos
07:15 2020

youtube stop kadras

Dėvėti kaukę visą dieną – nervina. Ir tyrimas parodė, kad tai sumažina fizinį darbingumą. Tačiau mes privalome jas nešioti”, – rašo vokiečių žurnalas „Der Spiegel”.

Savo tyrimams Leipcigo universitetinės ligoninės ekspertai naudojo dviejų tipų kaukes – chirurgines kaukes, o taip pat FFP2 klasės kaukes, dažniausiai naudojamas medicinos personalo.

Matavimai buvo atlikti naudojant vadinamąją spiroergometriją, kurios metu pacientai, arba šiuo atveju tiriamieji gaudavo fizinį krūvį važiuodami veloergometru, nejudančiu dviračiu ar bėgdami ant bėgimo tako.

Tyrime dalyvavo 12 vyrų be kaukių, su chirurginėmis kaukėmis ir su FFP2 klasės kaukėmis. Kaukės turėjo neigiamos įtakos kvėpavimui, visų pirma kvėpavimo apimtims ir maksimaliam oro greičiui iškvėpimo metu. Maksimaliai įmanoma jėga ergometre smarkiai mažėjo“, – rašoma straipsnyje.

Medžiagų apykaitoje buvo užfiksuotas pagreitėjęs kraujo rūgštingumo didėjimas. Naudodamiesi anketomis dalyviai taip pat įvertino savo subjektyvią savijautą, kas taip pat parodė didelį neigiamą kaukių poveikį.

Mūsų tyrimo rezultatai patvirtina subjektyvius daugelio žmonių pojūčius, – sako klinikos direktorius kardiologas Ulrichas Laufsas. – Tyrimas pateikė mokslinį vertinimą dėl darbingumo kritimo dėvint kaukes. Jo nuomone, tyrimo rezultatai gali būti įdomūs daugelyje gyvenimo sričių: Kalbant apie darbą, kyla klausimas, ar neturėtų žmonės, kurie sunkiai dirba su kauke, daug dažniau daryti pertraukas.

Gydytojai pabrėžia, kad tyrimas nekritikuoja privalomo kaukių dėvėjimo. Jos vaidina svarbų vaidmenį užkertant kelią ir lėtinant koronaviruso plitimą. Tačiau atsakant į pandemiją reikia atsižvelgti į moksliškai patvirtintus sveikų žmonių fizinio pajėgumo kritimą, kurį sukelia kaukės dėvėjimas, – reziumuoja Der Spiegel..

 

 

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 74

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...