infa.lt

Gintaras Furmanavičius. Kodėl valstybė leidžia vienai tautinei ir kitai socialinei grupei primetinėti mums savo labai ginčytinus pasiūlymus

19 liepos
16:51 2020
Gintaras Furmanavičius

Facebook nuotr.

Nesekmadieniniai skaitiniai #20.

Kažkada teko skaityti tokį kalambūrą:

„You have to have one ball to play basketball, you need two to go rally.”

Čia vertimo tikriausiai nereikia.

Pastarųjų metų politinis gyvenimas parodė, kad kalambūre įvardintų daiktų turėjimas nepriklauso nuo lyties.

Tikriausiai visi sutiks, kad dvi kadencijas Lietuvoje šeimininkavusi ponia jų turėjo tikrai daugiau nei du, tuo tarpu jau pamirštas premjeras, keitęs nuomonę dažniau nei kostiumus jų turėjo lygiai nulį.

O kaip atrodo mūsų valstybė?

Siūlau jums du pavyzdžius, o išvadas tegu kiekvienas pasidaro pats.

Prieš kelias dienas tokia ponia Faina Kukliansky, buvusi uoli tarybinės milicijos darbuotoja išplatino pranešimą, kurio esmė yra tokia:

„Liepos 1 dieną Geros valios fondo pirmininkai Faina Kukliansky ir rabinas Andrew Baker atviru laišku kreipėsi į Seimo pirmininką Viktorą Pranckietį, kuriuo reiškia nerimą dėl Seimo sprendimo 2021-uosius paskelbti Juozo Lukšos Daumanto metais.”

Plačiau apie tai:

https://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/zydu-bendruomenes-atstovai-priestarauja-kad-butu-pagerbtas-dar-vienas-partizanu-vadas-tai-dar-nebaigtas-klausimas-karas-tesiasi.d?id=84701387

Aš bandau įsivaizduoti situaciją, kad koks nors Izraelyje gyvenantis lietuvis kneseto pirmininkui siųstų laišką su paaiškinimu, kokias šventes turėtų švęsti Izraelio gyventojai. Manau kilusio triukšmo bangos netruktų atsiristi iki pat Lietuvos.

O ką mūsų valstybės vyrai? Nieko. Kapų tyla.

Kitas pavyzdys:

Mėnesio pradžioje vienas Vilniaus tarybos narys (turintis lyg ir vyriškai lyčiai būdingus bruožus, bet besirengiantis moteriškais rūbais, todėl nesiimu identifikuoti kuriai iš 72 lyčių jis priklauso) per visas žiniasklaidos priemones pareiškė, kad Prezidentas pažadėjo įsisegti vienos engiamos socialinės grupės ženkliuką.

Vilniaus politikas yra tarptautinių santykių ir politikos mokslų bakalauras, studijavęs Vilniaus universitete.

Žmogaus teisių studijų magistrantūrą pasirinko Centrinės Europos universitete, įsteigtame kontroversiškai vertinamo multimilijardieriaus Džordžo Sorošo (George Soros).

Tuo tarpu Prezidento pasakytas tekstas skambėjo taip:

„Aš ženklelį įsisegčiau, nes tuo pademonstruočiau savo solidarumą brutaliam nesuvokimui, kad gyvename visuomenėje, kurioje privalome gerbti vienas kitą. Jeigu matysiu bent menkiausias tokio netolerantiškumo apraiškas, aš tikrai į tai reaguosiu ir pareikšiu savo žmogiškąjį solidarumą“

Sakykite prašau, kur čia yra pažadas įsisegti ženklelį?

Tuo tarpu prie prezidentūros piketą surengę LGBT aktyvistai skanduoja šūkius: „Mes šiandien esame čia prie LR Prezidentūros, nes norime Prezidentui priminti jo rinkiminį pažadą.“

https://www.tv3.lt/naujiena/video/1049587/pasipiktine-lgbt-palaikytojai-reikia-nebevengti-sios-temos

Ir vėl jokios reakcijos iš mūsų valstybės vyrų.

Tuomet kyla klausimas: kodėl mūsų valstybė leidžia vienai tautinei grupei ir vienai socialinei grupei pastoviai primetinėti mums visiems savo siūlomus labai ginčytinus pasiūlymus ir sprendimus, o mes nematome jokios valstybės vadovų reakcijos?

Juk pavyzdžių toli ieškoti nereikia. Šią savaitę antrai kadencijai perrinktas Lenkijos prezidentas pasisakė labai aiškiai ir drąsiai:

„Valdančiosios konservatyvios Teisės ir teisingumo partijos (PiS) kandidatas A. Duda šeštadienį viename rinkimų kampanijos renginyje Žemutinėje Silezijoje, turėdamas omenyje lesbietes, gėjus, biseksualus ir translyčius (LGBT), sakė:

„Mus mėgina įtikinti, kad tai žmonės. Tačiau tai tiesiog ideologija“. Komunistų valdymo metais vaikams mokyklose į galvą buvo kalama komunistinė ideologija, o dabar, anot A. Dudos, tai mėginama daryti su seksualinių mažumų ideologija. „Tai toks neo-bolševizmas“, – pridūrė prezidentas.”

Pabaigai noriu paklausti:

kodėl nei vienas valstybės vadovas ar institucija nė karto nesureagavo į gausybę publikacijų žiniasklaidoje apie STT pacanų savivalę, nebaudžiamai vykusią pastarąjį dešimtmetį? Teismuose išteisinti verslininkai, buvęs krepšinio federacijos generalinis sekretorius, Panevėžio miesto meras, du metus sekta teisėja, kuriai iš valstybės biudžeto bus sumokėta 50 tūkstančių eurų – tai toli gražu ne visas ir tikrai ne galutinis STT pacanų žygdarbių sąrašas. Jie koja atidarinėdami duris eina derinti pozicijų į teisėjų kabinetus, prašo paslaugų ministerijose, aktyviai dalyvauja didžiuosiuose versluose.

Eteryje – tyla….

Gal tikrai mes esame krepšininkų, o ne ralio lenktyninkų valstybė?

Facebook

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 684

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Hm    -  2020-07-20, 10:33

    Labai teisingi klausimai, laiku ir vietoje, ačiū už pilietiškumą… ir nesvarbu, jog klausimai liks tik retoriniai, bet kažkas turėjo juos viešai pateikti…

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Henrikas    -  2020-07-20, 11:26

    Reikia sunaikinti Sorošą ir jo giminę, Rotšildą ir jo giminę ir visus kitus globalistų vadukus. Tada baigsis tie primetinėjimai, ne LR valdžia klusniai vykdo tų išgamų nurodymus.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...