infa.lt

Kinija pagrasino Britanijai, jog už Huawei diskriminavimą teks atsakyti

16 liepos
08:15 2020
Huaawi vitrina

REUTERS

Kinija pagrasino, jog už Londono sprendimą uždrausti „Huawei“ kompanijai dalyvauti 5G tinklų kūrime Britanijoje, teks sumokėti britų kompanijoms, rašo „The Times“.

Kinų valdžia užsiminė, kad ministras pirmininkas Borisas Johnsonas nesugebėjo atlikti „lakmuso popierėlio išbandymo“ dėl būsimų prekybos sandorių, rašoma straipsnyje.

„Tai lakmuso popierėlio testas, kuris lemia ne tik kryptį, kuria Britanijos rinka judės po „Brexit“, bet ir tai, ar britų verslui Kinijoje bus sukurta atvira, sąžininga ir nediskriminacinė aplinka“, – pareiškė KLR Užsienio reikalų ministerijos atstovas Zhao Lijian.

Šiuose žodžiuose skamba grasinimas pirmaujančių JK kompanijų, veikiančių Kinijoje, tokių kaip BP, Diageo, Glaxosmithkline, InterContinental Hotels ir Jaguar Land Rover, perspektyvoms.

Kinijos ambasadorius Jungtinėje Karalystėje Liu Xiaomingas, savo ruožtu, parašė Twitter socialiniame tinkle: „Nuviliantis ir neteisingas Britanijos sprendimas Huawei atžvilgiu Kilo abejonių, ar JK gali sukurti atvirą, sąžiningą ir nediskriminuojančią verslo aplinką kitų šalių įmonėms“.

Jungtinės Karalystės skaitmeninių technologijų, kultūros, žiniasklaidos ir sporto ministras Oliveris Dowdenas užvakar paskelbė, kad telekomunikacijų bendrovėms nuo kitų metų sausio bus uždrausta pirkti „Huawei“ įrangą, primena „The Times“. Be to, Kinijos bendrovės technologijos bus visiškai pašalintos iš Britanijos 5G tinklo iki 2027 metų.

Dėl šio Jungtinės Karalystės valdžios institucijų sprendimo, kuriam pritarė Vašingtonas, iškilo rizika, kad nebus įvykdytas vienas iš Johnsono programos pažadų iki 2025 m. kiekvienam namui ir kiekvienai įmonei suteikti prieigą prie sparčiojo plačiajuosčio interneto, pažymi leidinys.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 102

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...