infa.lt

Lietuvos turizmo bendruomenė rengia akciją „Gelbėkime turizmą“

14 liepos
19:18 2020

nuotrauka: © Arvydas Daunys / infa.lt

Turizmo krizė aštrėja ir gilėja, o Valstybės parama vėluoja. Norėdami atkreipti dėmesį į turizmo problemas ir siūlydami būdus joms sušvelninti, Lietuvos turizmo bendruomenė 2020 m. liepos 15 dieną skelbia demonstraciją „Gelbėkime turizmą“.

Lietuvos turizmo sektorius per metus uždirba apie 3 milijardus eurų pajamų. Covid-19 krizė, JT Turizmo organizacijos duomenimis stipriausiai smogs būtent turizmo sektoriui. Prognozuojama, kad turizmo pajamos susitrauks net 80%. Be aktyvios valstybės paramos turizmo sektorius yra pasmerktas žlugti. Dauguma ES valstybių vykdo tiesiogines išmokas, skirtas turizmo įmonėms gelbėti.

„Deja, Lietuvoje realios pagalbos Covid-19 pandemijos metu turizmo sektorius dar nesulaukė“,- sako Lietuvos kelionių verslo asociacijos viceprezidentė Jurgita Kaušinytė. Situacija blogėja kasdien: iš atrinktų 355 kelionių agentūrų ir kelionių organizatorių per pirmą 2020 m. pusmetį (nuo ~ 2020.01.01 iki 2020.06.14) atleista 19% turizmo darbuotojų. „Jei nebus imtasi svarių ir efektyvių pagalbos priemonių, manome, kad iki kitų metų pavasario darbo neteks apie 10 000 – 15 000 turizmo sektoriaus darbuotojų, pajamos sumažės 80% ar daugiau ir daugelis turizmo įmonių bus priverstos užsidaryti“,- sako viceprezidentė.

Nors ir deklaruojama, kad turizmo „gelbėjimui“ skirta 45 milijonai eurų, tačiau jie daugiausia paskolų forma pasieks tik keletą turizmo įmonių (šiuo metu paskolas gavo tik 34 įmonės). Pagal šį projektą jokios paramos negaus nei kelionių agentūros, nei gidai, nei kelionių vadovai. Paramą planuojama skirti tik viešbučiams, tačiau apgyvendinimo paslaugas teikia ir svečių namai, ir kempingai, neklasifikuotos apgyvendinimo įstaigos ir privatūs asmenys.“ Paramą gaus didieji restoranų tinklai, o visas smulkusis restoranų ir kavinių verslas liks be paramos“,- sako viceprezidentė.

Todėl turizmo bendruomenė 2020 m. liepos 15 dieną 12 valandą skelbia akciją „Gelbėkime turizmą!“. Ši akcija prasidės Vilnelės upėje prie Užupio Respublikos tilto, vėliau ji bus pratęsta Lukiškių „pliaže“, o akcija baigsis peticijos įteikimu Lietuvos Respublikos Vyriausybei ir Seimui.

Susisiekti su renginio organizatoriais galite elektroniniu paštu asociacija@lkva.eu bei telefonu Jurgita Kaušinytė , +370 687 90424

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 138

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Durnius rimtu veidu....

Tokiu kliedesių net skaityti neverta. Užtenka antraštės....

Aistės Gedvilienės įstatymo keitimo pasiūlymas: e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAK/11562a80f72e11ee97d7f4f65208a4ec?jfwid=-u1ksosflp Algirdo Stonšaičio įstatymo keitimo pasiūlymas: e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAK/3346c470f70f11ee97d7f4f65208a4ec?jfwid=-u1ksosfh5 Abiem atvejais baudėjai...

Regis programa i prezidentus nereikia ir kurti, samdyti specialistus o tiesiog paskaityti aktuolijas ir gali...

Ona

Labai gerai, kad kreipėsi, gal sumažins...

Tikrai taip. Mes visi tapome įkaitais ir skaitmeniniais vergais. Baisu pagalvoti kas bus kai panaikins...