infa.lt

Rusijos URM vadovas: „Mes neprašome nuimti sankcijas nuo Rusijos”

17 birželio
07:55 2020
Sergej Lavrov

youtube kadras

Sirijos krizė, konfliktas Rytų Ukrainoje, Artimųjų Rytų situacijos reguliavimas, strateginė Rusijos ir ES santykių peržiūra – šias ir kitas temas telefonu aptarė Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas ir ES vyriausiasis įgaliotinis užsienio reikalams ir saugumo politikai Josepas Borrelas. Derybos truko pusantros valandos. Po to Sergejus Lavrovas atsakė į žurnalistų klausimus.

Galina Polonskaka, „Euronews“:

Rusija iškėlė sankcijų panaikinimo pandemijos metu klausimą, tačiau tai nepasiteisino. Ar šiandien su ponu Boreliu aptarėte sankcijų panaikinimo klausimą ir ar Rusija tikisi, kad ES yra pasirengusi persvarstyti sankcijas, jas panaikinti ir/ar palengvinti? Ir ar Rusija yra pasirengusi susilpninti kontrsankcijas ir kokiomis sąlygomis?

Sergejus Lavrovas, Rusijos Federacijos užsienio reikalų ministras:

„Mes visiškai nesvarstome sankcijų su tais, kurie šias sankcijas įvedė dirbtinai. Tai buvo jų iniciatyva; jie iš tikrųjų ir nustato, kaip efektyviai ši iniciatyva veikia jų interesams.

Nes savo išvadas padarėme jau seniai. Vakarų veiksmai 2014 m. ir vėlesniais metais, kai buvo išplėstos šios sankcijos, parodė, kad visose pagrindinėse žmonių ir valstybės gyvenimo srityse turime pasikliauti vien savo jėgomis. Ką mes dabar aktyviai ir darome, kad nepriklausytume nuo partnerių, kurie pademonstravo savo nepatikimumą.

Kalbant apie apeliacijų, su kurią kreipėmės ryšium su koronavirusu, siūlydami susilpninti sankcijų spaudimą, čia yra akivaizdus faktų iškraipymas. Aš ne kartą pastebėjau, kad Vakarų žiniasklaidoje mūsų pozicija buvo nedelsiant preparuota, esą mes raginame panaikinti sankcijas Rusijai. Mes apie tai nekalbėjome.

Kalbėjome apie būtinybę panaikinti sankcijas toms šalims, kurios šiuo metu kenčia labiausiai. Jos kentėjo dar prieš koronavirusą, o pandemijos metu išlaikyti šias vienašališkas neteisėtas sankcijas atrodo visai nežmoniška. Turėjome omenyje vienašališkas Vakarų, visų pirma Jungtinių Valstijų, sankcijas Iranui, Venesuelai, Sirijai ir Šiaurės Korėjai. Mes neprašėme panaikinti sankcijų Rusijos Federacijai – mes patys išspręsime šias problemas“.

Derybose taip pat buvo atkreiptas dėmesys į situaciją Vakarų Balkanuose. Ši tema aktuali Rusijai, nes ketvirtadienį Sergejus Lavrovas vyksta į vizitą Serbijoje.

Sergejus Lavrovas: „Mes savo ES partneriams patvirtinome principinę Rusijos poziciją – regiono šalys neturėtų susidurti su dirbtiniu pasirinkimu: arba su Vakarais, arba su Rusija“.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 87

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
Rrr

Seksualiai neaktyvūs (bent vyrai) nuolat operuojasi prostatos vėžį, kartu su prostata, žinoma. Jų skaičius nuolat...

Seimo niekšai kalti, kad žmogus negali atlyginimo gauti popieriniais pinigais....

praktika rodo,kad hiperseksualus buna psichiniai ligoniai. O stai reciausias bet rafinuociausias seksas - auksto intelekto...

apie ta "tvarka"! Jos ir nebuvo. Stipresnis visada dare ka nori ir niekada nebuvo smerkiamas,jei...

pasaulio matymas nusvinta per 72 lytis! Branduoliu skilimas menkniekis,su sia praregejimo bomba palyginus!...

Jie eina link totolaus fantastinio rytojaus kur žmogus renkantis atstova valdžioje tampa ju vergas, skaičius...

kad jis zino,kur ji yra! Nusispjauti - dar nereiskia neapykantos! Gal tiesiog "draugo" kauke jam...