infa.lt

A. Juozaitis, N.Puteikis ir tautininkų pirmininkas S. Gorodeckis paskelbė apjungiantys pajėgas rinkimams į Seimą

16 birželio
14:34 2020

youtube kadras

Šiandien „Kartų solidarumo sąjungos – Santalkos Lietuvai“ pirmininkas Arvydas Juozaitis, „Centro Partijos“ pirmininkas Naglis Puteikis ir „Tautininkų ir respublikonų sąjungos“ pirmininkas Sakalas Gorodeckis pranešimo spaudai metu paskelbė apjungiantys bendras pajėgas 2020 metų rinkimams į Seimą.

Kalbą pradėjęs Arvydas Juozaitis paminėjo baisią padėtį valstybėje ir tai, kad joje faktiškai nebėra opozicijos. Tos kuri yra Seime, negalima vadinti opozicija, o ta opozicija kuri yra, atstovaujama 45% „tylinčiųjų rinkėjų“ balsų, negauna jokio finansavimo.

Bet, „mes turime karštą širdį, daug energijos ir nemenką supratimą apie Lietuvą, gerą patirtį…“, pabrėžė Arvydas Juozaitis, pridūręs, „ir, manau, kad dabar sutelksime ir protą“.

Politikas papasakojo, jog pasitarę tarpusavyje ir padedant viešajai iniciatyvai, Gedimino Merkio ir dar šešių signatarų ir profesorių apskritam stalui, priėmė bendrą dokumentą, kuris šiuo metu apima trijų politinių partijų bendro veikimo deklaraciją.

Jis paaiškino, kad dalyvauja penkios partijos, papildęs jog tai yra „Lietuvos Sąrašas“ ir „Jaunoji Lietuva“, kurios į bendrą sąrašą nesijungia, bet rugsėjo mėnesį gali būti koalicijoje ir vienmandatėse pasiruošusios dalyvauti.

A. Juozaitis pasakė, kad koalicija laukia ir daugiau norinčių prisijungti ir perskaitė parengtą bendrą trijų partijų deklaraciją.

Deklaracijoje pabrėžiama, jog aukščiau išvardintų partijų vadovai, matydami nykstančią Lietuvą sutarė dėl bendrų veiksmų ir bendro sąrašo, dalyvaujant rinkimuose į Seimą bei po rinkimų formuojant bendrą frakciją pačiame Seime, siekiant išsaugoti nacionalinę demokratinę valstybę.

„Teisingumas tapo galingųjų ir turtingųjų preke, iš žmonių atimant vis daugiau konstitucinių teisių. Oraus gyvenimo viltis menksta. Seimas atidavė valdžią neskaidrioms interesų grupėms, dažnai veikiančioms prieš valstybę ir Tautą“, – pažymėjo politikas..

„Norėčiau pabrėžt, jog Seimu pasitiki mažiau nei penktadalis Lietuvos gyventojų.

Tai yra beveik Europos rekordas. Bendras visuomenės viešasis interesas tapęs tuščia deklaracija.. „Gerovė“ kabutėse, kurios teisingumo sistema nebegina“.

„Politikų ir aukščiausio lygio pareigūnų atsakomybės stoka ir nebaudžiamumas, jau griauna valstybės ateitį“, – skaito deklaraciją A. Juozaitis. „Masinis nedarbas gresia smulkiam ir vidutiniam verslui, šeimos ūkiams…

Tai ūkio subjektai, kurie į valstybės biudžetą sumoka apie tris ketvirtadalius mokesčių. Jie, o ne didieji prekybos tinklai. Ir sukuria net keturis penktadalius darbo vietų, tačiau nesulaukia tinkamo valstybės dėmesio ir netgi kreditavimo“, – niūrią statistiką vardija politikas.

„Valstybėje nemažėja dirbančiųjų skurdas, o šeimos auginančios vaikus kenčia nuolatinį nepriteklių“.

„Lietuvybė, lietuviški simboliai, lietuvių kalba.. stumiami iš viešosios erdvės“.

„Istorinė atmintis niekinama, o istorinis paveldas ir gamta niokojami“.

„Mes su tokia padėtimi jokiomis aplinkybėmis taikstytis nesiruošiame ir nesitaikstysime. Taigi, buriamės bendram darbui ir savo veikla tikimės padėti šalies piliečiams išsaugoti, pirmiausiai, darbo vietas. Ir likti Tėvynėje, čia kurti šeimas, auginti vaikus“.

„Atkreipkite dėmesį, pažymėjo Arvydas Juozaitis, – mes buriamės skurdinamos daugumos labui. Ne korporacijų, bankų ar visų turtuolių labui“.

Todėl trys partijos nusprendė eiti į 2020 metų Seimo rinkimus bendru sąrašu. Telkiamės ir kviečiame kitas partijas bendram koaliciniam darbui. Ir lauksime žmonių supratimo, pritarimo ir palaikymo“.

Plačiau konferencijos vaizdo įraše:

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 165

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Ona    -  2020-06-16, 14:49

    Šaunuoliai. AČIŪ visiems.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. anoniminis    -  2020-06-16, 15:12

    Puikus žingsnis. Mažos pajėgos – maža jėga, jungtinės pajėgos – didelė jėga.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....