infa.lt

Neringa Venckienė gali lengviau atsikvėpti – teismas sušvelnino kardomąją priemonę

16 birželio
07:07 2020

youtube kadras

Penktadienį Panevėžio apygardos teismas pakeitė N. Venckienei iki šiol taikytą intensyvią priežiūrą švelnesne kardomąja priemone – įpareigojimu periodiškai registruotis policijos įstaigoje. Nuo birželio 19 d. kaltinamajai nurodyta užsiregistruoti Kauno rajono vyriausiajame policijos komisariate kiekvieną pirmadienį ir penktadienį nuo 9 iki 15 val.

Sprendimą sušvelninti N. Venckienei kardomąją priemonę teisėjų kolegija motyvavo tuo, kad kaltinamajai intensyvi priežiūra taikoma jau beveik pusę metų, ir per tą laiką teismas nėra gavęs jokių pranešimų, kad N. Venckienė būtų pažeidusi šios kardomosios priemonės sąlygas.

Kaip jau skelbta, N. Venckienė kaltinama padariusi keturias nusikalstamas veikas, iš kurių trys yra nesunkūs nusikaltimai, viena – baudžiamasis nusižengimas.

Iki sulaikymo ji šešerius metus gyveno JAV, kur išvyko jau žinodama apie prieš ją pradėtą baudžiamąjį procesą. Tokiais savo veiksmais, teismo įsitikinimu, ji vengė šio baudžiamojo proceso.

Todėl teismas mano, kad ir toliau yra svarbu užtikrinti kaltinamosios dalyvavimą procese bei netrukdomą šios bylos išnagrinėjimą. Teismo nuomone, registracija policijoje kartu su kitomis N. Venckienei skirtomis kardomosiomis priemonėmis – 10 tūkst. eurų užstatu ir asmens dokumentų paėmimu gali padėti įgyvendinti šiuos tikslus.

Kaltinamajai papildomai išaiškinta, kad ji privalo tinkamai vykdyti skirtą įpareigojimą, šaukiama atvykti į Panevėžio apygardos teismą ir dalyvauti teisiamuosiuose posėdžiuose, nekliudyti proceso eigos, nedaryti naujų nusikalstamų veikų.

Teismas taip pat įspėjo N. Venckienę, kad pažeidus šį įpareigojimą, jai gali būti paskirta griežtesnė kardomoji priemonė.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 194

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....