infa.lt

Berlynas kritikuoja JAV planus dėl sankcijų „Nord Stream 2“ dujotiekiui

15 birželio
08:15 2020

Amerikos senatoriai vis dar neatsisakė planų sustabdyti naują dujotiekį tarp Rusijos ir Meklenburgo-Vakarų Pomeranijos. Numatomos sankcijos Vokietijos bendrovėms ir valdžiai. Federalinė vyriausybė protestuoja, rašo vokiečių leidinys Frankfurter Allgemeine.

Federalinė vyriausybė kritikuoja Amerikos planą įvesti sankcijas Vokietijos valdžiai ir bendrovėms dėl planuojamo Vokietijos ir Rusijos „Nord Stream 2“ dujotiekio statybos Baltijos jūroje. Kaip „Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung“ sužinojo federalinėje užsienio reikalų tarnyboje, galimos baudžiamosios priemonės laikomos „rimtu Europos energetinio saugumo ir ES suvereniteto pažeidimu“. Eksteritorinį poveikį turinčios sankcijos nepriimtinos.

Kritika susijusi su nepartiniu įstatymo projektu Amerikos Senate, kuriame demokratai ir respublikonai bendrai ragina išplėsti galiojančias sankcijas tiek dujotiekio vamzdžių klojimo laivų operatoriams tiekėjams, tiek paslaugų teikėjams, tiek dalyvaujančių valstybių valdžios institucijoms. Tai galėtų apimti Vokietijos bendrovės „Eon“ ir „Wintershall“, taip pat Vokietijos licencijas išduodančias institucijas.

Dujotiekio kritikai teigia, jog Baltijos jūros kontroliavimas daro žalą Ukrainai ir Lenkijai kaip dujų tranzito šalims ir kad Rusija gauna pajamų finansuoti savo karams Ukrainoje, Libijoje ir Sirijoje.

Vedantieji Bundestago nariai kritikavo ir Ameriką. SPD frakcijos gynybos politikos atstovas Fritzas Felgentreu teigė, kad Vašingtonas vykdo „hegemoninę politiką“.

Sąjungos pirmininkas Užsienio reikalų komitete Roderichas Kiesewetteris apkaltino Ameriką „dvigubais standartais“, nes ji pati iš Rusijos importuoja daug naftos. „Jie žymiai labiau finansuoja Putiną (Rusijos prezidentą) nei [numatomas] Baltijos jūros dujotiekis”.

Žaliųjų frakcijos vadovo pavaduotojas Oliveris Krischeris teigė, kad Amerikos sankcijų planas „tikrai užėjo per toli“.

Tačiau, jei „Nord Stream 2“ žlugtų, tai turi ir savo gerąją pusę, nes Putinas turės išlaidų. „Galbūt mažiau bombų nukris ant Sirijos mokyklų ir ligoninių”.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 91

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Myndė    -  2020-06-15, 12:48

    Kol neatsiras drąsos grubiai pasiųsti jankius – tol jie išsikalinės. Šita publika (kaip bet kas neišsivystęs) geriausiai supranta tada, kai skauda.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...