infa.lt

Kauniečiui – kaltinimai dėl fizinio smurto ir seksualinės prievartos prieš mažametę dukrą

12 birželio
13:41 2020

Seserys, riša kaspiną

Kauno apygardos prokuratūros prokuroras surašė kaltinamąjį aktą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje į ketvirtą dešimtį įžengęs Kauno regiono gyventojas kaltinamas nežymiu ir nesunkiu sveikatos sutrikdymu bei jaunesnio negu šešiolikos metų asmens tvirkinimu. Įtariama, kad nuo kaltinamojo nukentėjo jo paties mažametė dukrelė.

Praėjusių metų pavasarį vieno Kauno regione veikiančio Vaikų dienos centro darbuotojos ant centrą lankančios mažametės kūno pastebėjo mėlynes. Jų buvo ant rankų, kojų, krūtinės, nugaros. Iš pradžių mergaitė sakė pati užsigavusi žaisdama, tačiau vėliau paaiškino, kad ją namuose mušęs tėtis.

Už tai, kad ji nesusitvarkė žaislų, jis dukrą esą mušė mobiliojo ryšio telefono pakrovėjo laidu. Mergaitė papasakojo, kad nuo tėvo yra nukentėjusi ne tik ji – vyras esą yra mušęs pagaliu ir jos motiną.

Įtariant smurtą mergaitė buvo paimta iš namų ir apgyvendinta pas laikinąją globėją. Pastarajai sukėlė įtarimų nevaikiškas mažametės elgesys, todėl globotinę užregistravo psichologo konsultacijai.

Specialistui įtarus, kad mergaitė gali būti patyrusi seksualinę prievartą, jai buvo paskirta ekspertizė. Jos metu ir buvo nustatytai, kad mažametės atžvilgiu tėvas galimai atliko tvirkinamuosius veiksmus.

Ikiteisminį tyrimą atliko Kauno apskrities policijos Kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos 3- iojo skyriaus pareigūnai, o jiems vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Virginijus Mizaras.

Prokuroro V. Mizaro teigimu, išsiaiškinti, kad mažametė galimai buvo šeimoje skriaudžiama, padėjo su vaikais dirbančių specialistų neabejingumas. Gaila, tačiau iš savo motinos pagalbos ir užtarimo mergaitė nesulaukė.

Baudžiamasis kodeksas dėl jaunesnio nei 16 metų asmens tvirkinimo numato laisvės apribojimą, areštą arba laisvės atėmimą iki 5 metų. Už fizinio skausmo sukėlimą ar nežymų sveikatos sutrikdymą numatyta bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki 2 metų.

Byla perduota nagrinėti Kauno apylinkės teismo Kauno rūmams.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 137

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
A5

"Lietuva be miškų, be kelių, be mokyklų, be smulkaus verslo ir be ateities !" su...

Jei tikėti tik tuom ką matei, tai(nerandu žodžių, padėk)...

Gal paspringai bevardindamas kad iki Lietuvos nedasikasei......

Apie totalinę rusofobinę LT šizofreniją: lebionka.blogspot.com/2023/10/valdas-anelauskas-zombiu-lietuva.html...

Mes stojom i nato kad būtume apginti o db jau ir pulti norime)))...

Ginklų pramonė labai pelninga, kas turit pinigų ir galit - investuokit, daug uždirbsite. Tik nereikia...

Fu

Jei prievartauja nes neturi merginos tai sprendžiama labai paprastai, neturės kuo prievartauti tai ir merginu...