infa.lt

Norvegijos nacistui 21 metai kalėjimo

12 birželio
08:28 2020
Philip Manshous

youtube kadras

Norvegijos miesto Berumo apygardos teismas nuteisė Philip Manshous 21 metų laisvės atėmimo bausme už „žmogžudystę“ ir „pasikėsinimą į teroristinį išpuolį“. Kalėjimo terminas gali būti pratęstas kas penkerius metus, jei teismas manys, kad tai būtina.

Prisijungęs prie neonacių grupės, 22 metų P.Manshaus praėjusių metų rugpjūtį iš rasistinių paskatų nužudė savo įseserę (nes ji nebuvo etninė norvegė), o po to įsiveržė į islamo centro Al Nur mečetę, esančią už penkių kilometrų nuo Oslo, ketindamas susidoroti su ten buvusiais tikinčiaisiais.

Prokuratūra pareiškė, kad Philip Manshous byloje nėra atsakomybę lengvinančių aplinkybių, o pats kaltinamasis kelia pavojų visuomenei.

„Kaltinamasis pasakė, kad jo tikslas buvo nužudyti kuo daugiau musulmonų mečetėje, ir jis nusivylęs tuo, kad jam nepavyko įvykdyti savo plano“, – skaitydama nuosprendį sakė teisėja Annika Lindstrom.

Manshous planams sutrukdė mečetėje buvę tikintieji, kurie jį neutralizavo. Aukų pavyko išvengti. Anot Manshous’o, jo pagrindinis tikslas buvo destabilizuoti visuomenę ir išprovokuoti „karą tarp rasių“.

Proceso metu advokatas tvirtino, kad jo klientas yra nepakaltinamas ir turėtų būti išsiųstas gydytis.

Norvegijoje 2012 metais buvo svarstoma panaši byla, kurioje buvo teisiamas Andersas Breivikas, tik aukos buvo norvegai. Tuomet Breivikas prisipažino nužudęs 77 žmones ir sužeidęs 242. Veiksmas vyko 2011 metais liepos 22 d. saloje, kur jo aukos neturėjo kur pasislėpti. Žmonės net nebandė priešintis.

Kodėl Breiviko aukos mirė nesipriešindamos, lyg būtų avys?

Breivikas sakė, kad savo veiksmais norėjo atkreipti visuomenės dėmesį į musulmonų invaziją. Jis taip pat buvo nuteistas 21 metams kalėjimo su galimybe teismui pratęsti kas 5 metus bausmę.. iki pat gyvos galvos.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 1 767

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...