infa.lt

Galėsime skraidyti dar į šešias valstybes

10 birželio
18:01 2020

Lufthansa lėktuvas

Birželio 10 d. Vyriausybė pritarė Užsienio reikalų ministerijos siūlymui leisti atnaujinti reguliariuosius skrydžius į Lietuvą iš Airijos, Ispanijos, Italijos, Graikijos, Kroatijos bei Kipro. Vežėjai, pageidaujantys vykdyti reguliariuosius skrydžius, prieš tris dienas iki jų pradžios turi pateikti skrydžių tvarkaraštį Lietuvos transporto saugos administracijai.

Vyriausybė pritarė, kad reguliarieji skrydžiai gali būti atnaujinti iš Europos ekonominės erdvės valstybių, Šveicarijos Konfederacijos, Jungtinės Didžiosios Britanijos ir Šiaurės Airijos Karalystės, jeigu valstybėje, iš kurios vykdomi skrydžiai, sergamumas koronavirusine COVID-19 infekcija per pastarąsias 14 kalendorinių dienų neviršijo 25 atvejų 100 tūkst. gyventojų.

Tokių valstybių sąrašą nustato ir kiekvieną pirmadienį skelbia valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovas.

Nuo birželio 8 dienos Užsienio reikalų ministerija atšaukė aukščiausią perspėjimą „nevykti į užsienio valstybes“ Ispanijai ir Maltai, tačiau specifiniai perspėjimai išlieka.

Taip pat išlieka perspėjimas nevykti į Jungtinę Karalystę, Švediją ir Portugaliją.

Užsienio reikalų ministerija ragina atsisakyti nebūtinų kelionių į Belgiją ir Airiją, kur sergamumas COVID-19 liga išlieka aukštesnis nei 15 susirgimų 100 000 gyventojų per pastarąsias 14 dienų.

Vykstantys į kitas Europos ekonominės erdvės valstybes yra raginami imtis atsargumo priemonių.

Ypač svarbu atkreipti dėmesį, kad sergamumo situacija gali pasikeisti labai greitai ir tai gali lemti būtinų apribojimų tiek užsienio valstybėse, tiek Lietuvoje atnaujinimą. Lietuvos piliečiai, planuojantys keliones į užsienį, ypač už Europos ribų, raginami itin atsakingai įvertinti galimus kelionės trikdžius ir pasidomėti užsienio valstybėse vis dar taikomais reikalavimais atvykusiems izoliuotis ir pan.

Taip pat nuo pirmadienio atnaujintas valstybių, iš kurių į Lietuvą gali atvykti užsieniečiai, sąrašas. Primename, kad Lietuvos piliečiai į Lietuvą gali grįžti visuomet, tačiau pateiktame valstybių sąraše nurodoma, ar grįžus jiems bus būtina laikytis privalomos izoliacijos.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 108

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....