infa.lt

ES svarsto apie antrą COVID-19 bangą – bus ar nebus?

10 birželio
12:40 2020

Mergina su kauke

Paryžiaus prokuratūra pradėjo tyrimą, kurio tikslas yra nustatyti valstybės organų atsakomybės laipsnį krizės, susijusios su pandemija, metu, skelbia euronews.

Mirusių gydytojų šeimos, o taip pat asociacijos, ginančios gydytojų teises, pateikė daugiau kaip 30 ieškinių. Paryžiaus prokuroras Remy Heitz sakė, kad kalba eina apie galimus pažeidimus, apimamus Prancūzijos baudžiamojo kodekso.

Prezidentas Emanuelis Makronas negali būti teisiamas savo mandato galiojimo metu, kabineto nariai priklauso ypatingos instancijos – Respublikos teismo – jurisdikcijai.

Prancūzijos lyderis ir Vokietijos kanclerė dieną prieš tai paskelbė pareiškimą, kuriame uždavė tuos pačius pagrindinius klausimus apie ES pasirengimą galimai antrajai pandemijos bangai.

A.Merkel ir E.Makronas ragina siekti didesnio koordinavimo ir visos Europos solidarumo.

Tuo tarpu Madridas praneša, kad kaukes gatvėse ir bet kokiose kitose viešose vietose privaloma dėvėti iki kol pasibaigs ekstremaliosios situacijos režimas birželio 22 d.

PSO patikslino: žinia, kad besimptomiai viruso nešiotojai gali užkrėsti kitus tik retais atvejais, turėtų būti suprantama kaip daugelio statistinius tyrimus atlikusių mokslininkų požiūris.

„Aš sakiau – „labai retai”. Man pasirodė, kad šios frazės prasmė buvo neteisingai suprasta. Kalba eina tik apie statistinius duomenis, kuriais mes operuojame“, – sakė Maria van Kerkhove, Pasaulio sveikatos organizacijos COVID-19 departamento mokslinė direktorė. .

Brazilija, kurioje užfiksuota 742 tūkst. užkrėtimo atvejų, ir beveik 38 su puse tūkstančio mirčių nuo COVID-19, išlieka antrąja pagal protrūkio dydį Pasaulyje po JAV.

Prezidentas Jairas Bolsonaru reikalauja atverti ekonomiką, o šios Pietų Amerikos šalies Aukščiausiasis teismas įpareigoja valdžios institucijas paskelbti visą informaciją apie sergančius ir mirusius nuo infekcijos.

Indija – šeštoje vietoje pagal užkrėstų skaičių – ten yra daugiau nei 275 tūkstančiai žmonių.

Valdžia nusprendė susilpninti izoliavimo priemones.

Reaguodamas į tai Delio municipalitetas pareiškė, jog sostinės gyventojams tai galimai gresia sergančiųjų skaičiaus padidėjimu daugiau kaip 20 kartų per ateinančias savaites.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 129

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Tik    -  2020-06-10, 12:47

    Niekaip negali atsisakyti savo kėslų ir užbaigti tą pandemijos aferą, vis kabindami žmonėms makaronus visais įmanomais būdais. Nė vienas žmogus nemirė nuo to viruso, mirė tik tie, kas ir taip turėjo sunkias ligas ir greitu laiku būtų mirę. Kaip ir su gripo virusu.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Anonimas    -  2020-06-11, 10:39

    Plauciu uzdegimo ligos dingo
    Persalimo gripo ligos dingo
    Kitu ligu negydo del to ir raso mirsta zmones

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...