infa.lt

Nuo šiol kyšininkai „tik” laikinai nušalinami nuo pareigų, kol vyksta byla

09 birželio
21:06 2020

 

Kyšiai, korupcija

Kauno apygardos prokuratūra teismui perdavė nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje Aplinkos apsaugos departamento Alytaus valdybos Druskininkų aplinkos apsaugos inspekcijos vyriausiasis specialistas Ž. N. kaltinamas kyšio provokavimu, ir jo priėmimu.

Ikiteisminį tyrimą atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos Kauno valdybos pareigūnai, tyrimą organizavo ir kontroliavo Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, aplinkos apsaugos vyriausiasis specialistas provokavo duoti ir reikalavo kyšio iš privataus juridinio asmens vadovo kyšio, už kurį žadėjo padėti išvengti atsakomybės privačiam juridiniam asmeniui už tai, kad pastarasis išvežė ir išpylė ant žemės grunto neišrūšiuotas mišrias statybines atliekas.

Aplinkos apsaugos vyriausiasis specialistas, kaip kyšio, pareikalavo didesnės nei 2500 eurų vertės įrankio – statybinio lazerio. Vėliau, įmonės vadovui atsisakius tokį prietaisą nupirkti, Ž. N. pareikalavo 2000 eurų kyšio ir dalį šio kyšio – 1500 eurų – priėmė.

Šis ikiteisminis tyrimas pradėtas gavus duomenų apie daromą nusikalstamą veiką. Kaltinamasis Ž. N. savo kaltę pripažįsta, tačiau aplinkybių nedetalizavo. Jis iki baudžiamojo proceso pabaigos laikinai nušalintas nuo užimamų pareigų.

Pagal Baudžiamąjį kodeksą, už sunkų nusikaltimą (BK 225 str. 2 d.) asmeniui gali būti skirta bauda nuo 7500 iki 300000 eurų arba laisvės atėmimas iki 7 metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui.

infa.lt komentaras:

Iki šiol stambiose korupcijos bylose nebuvo nuteistas nė vienas pareigūnas. Jos visos kažkaip savaime nuslopo, dalis sulaukė senaties, dalis figūrantų buvo išteisinti… Galbūt ne veltui ir prokuratūros pranešime iškart informuojama, jog nuo užimamų pareigų nušalinamas laikinai.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 119

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....