infa.lt

Konservatoriai protestuos prie Latvijos ambasados, nes pastaroji su Estija pirks Astravo AE elektrą

08 birželio
15:30 2020
Ž. Pavilionis, A. Ažubalis, A. Kasčiūnas

infa.lt montažas

Konservatoriai Seimo nariai Ž. Pavilionis, A. Ažubalis ir L. Kasčiūnas kartu su Sąjūdžiu prieš Astravo AE rengia piketą prie Latvijos ambasados Vilniuje, kurio metu bus įteiktas Seimo narių kreipimasis į Latvijos parlamentarus ir bus prašoma Latvijos kolegų solidarizuotis su Lietuva, taip pat paremti bendrą Baltijos šalių siekį (Lietuvos ir Lenkijos) nepirkti elektros iš Astravo atominės elektrinės.

Seimo nariai atkreipia dėmesį, kad praėjusią savaitę Latvijos Vyriausybė jau patvirtino Lietuvai nepriimtiną Baltijos šalių susitarimą, kuriame Latvija ir Estija įtvirtina savo teisę pirkti elektrą iš šios nesaugios atominės elektrinės iš esmės Lietuvos ir kitų kaimyninių šalių, taip pat ir Latvijos, gyvybių sąskaita.

„Tai kad nepavyksta susitarti su artimiausiais kaimynais dėl gyvybiškai svarbaus Lietuvai, o iš esmės ir visoms regiono valstybėms,  klausimo – nepirkti elektros energijos iš nesaugios Astravo AE – liudija, kad Lietuvos užsienio politikai reikia rimtų pokyčių ir atsinaujinimo“, – teigė Seimo narys A. Ažubalis.

„Turime seną bendradarbiavimo tradiciją su Latvija ir Estija visais nacionalinio saugumo klausimais, ypač kai mums reikia vienytis grėsmės, kylančios iš Rytų, akivaizdoje – netrukus bus paleistas pirmasis Kremliaus atominis reaktorius prie pat Vilniaus, todėl tikime, kad Latvijos ir Estijos patriotai parlamentarai padės šių šalių vyriausybėms stoti į Vilniaus, o ne Maskvos pusę. Mums pavyko nuo tokios nuodėmės sustabdyti Lietuvos Vyriausybę praėjusią savaitę, tikiuosi, kad tai pavyks padaryti ir mūsų draugams Latvijoje ir Estijoje“, – kolegai A. Ažubaliui antrino Seimo narys,  ambasadorius Ž. Pavilionis.

„Astravo AE yra išbandymas Baltijos sesėms, neturime tapti priešiškų valstybių geopolitiniais įkaitais. Tai Baltijos tautų solidarumo egzaminas“, – sakė parlamentaras L. Kasčiūnas.

Konservatoriai taip pat susitiks su Latvijos ambasadoriumi ir įteiks jam kreipimąsi, prašydami solidarizuotis su Lietuva pozicijoje dėl nesaugios Astravo AE elektros pirkimo, o penktadienį, birželio 12 d., teletiltu susisieks su Latvijos Europos reikalų komiteto pirmininke Vita Anda Tėrauda (Vita Anda Tērauda) ir Latvijos Užsienio reikalų komiteto pirmininku Richardu Kolu (Rihard Kols).

infa.lt komentaras:

Kai konservatoriai galėjo daryti įtaką Astravo AE statyboms, tuomet kai Lietuvos vyriausybei vadovavo A. Kubilius – tai ničnieko nedarė. Atvirkščiai – kalbėjo, jog Baltarusijoje nieko nevyksta ir nėra ko nerimauti. Dabar gi, kai Asreavo AE pastatyta, kelia triukšmą, nors net vaikui aišku, kad ta elektrinė jau stovi ir niekas jos tikrai nenukels, nenugiaus ir neuždarys. Kam tas triukšmas, vietoje to, kad ieškotų išeičių, kaip naudingiau pasinaudoti tokia kaimynyste ir susitarti dėl palankesnių saugumo garantijų sąlygų?

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 101

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
Rrr

Pirmą kartą įspėjimas, o toliau vėl baudos? Juridiniams asmenims - baudos iškart - kodėl? Kuo...

Rrr

Atrodytų mūsų tai neliečia, tai kažkokios virtualios valiutos, pinigų pervedimus vykdančios įmonės, bet iš tiesų...

Dabar į pasaulį žvelgiama per išangę, ne per akį...

Tai jei derėsis dėl skolų grąžinimo - Europoje turėsim dar vieną Ameriką, nes ukrainiečiai turės...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...