infa.lt

Didžioji Britanija kai kuriems, sergantiems COVID-19 pacientams gydyti, naudos antivirusinį vaistą remdesivirą

26 gegužės
20:06 2020

Jungtinė Karalystė kai kuriems pacientams gydyti nuo COVID-19 naudos antivirusinį vaistą Remdesivir, tais atvejais, kai tai gali būti naudinga. Tai vyks bendradarbiaujant su kompanija „Gilead Sciences“, antradienį pranešė šalies sveikatos ministerija.

Agentūros Reuters duomenimis, ankstyvieji klinikinių tyrimų duomenys visame pasaulyje parodė, kad vaistas keturiomis dienomis gali sutrumpinti pacientų, sergančių COVID-19, sveikimo laiką. „Dabar, kai išgyvename šį precendento neturintį laikotarpį, turime būti naujausių medicinos laimėjimų priešakyje ir tuo pat metu pacientų saugumas turi išlikti mūsų prioritetu“, – teigė jaunesnysis sveikatos ministras Jamesas Betellis.

„Mes ir toliau stebėsime Remdesivir sėkmę atliekant klinikinius tyrimus visoje šalyje, kad būtų gauti Britanijos pacientams geriausi rezultatai“. Vyriausybė teigia, kad vaisto platinimas bus vykdomas atsižvelgiant į tai, kur jis bus naudingiausias, tačiau nenurodė, kiek pacientų gydysis pagal šią schemą.

Praėjusią savaitę JAV nacionalinis sveikatos institutas (NIH) pranešė, kad Remdesiviro tyrimų duomenys parodė, kad vaistas yra naudingiausias pacientams, sergantiems COVID-19, kuriems reikia papildomo deguonies, bet dar nereikia mechaninės plaučių ventiliacijos.

Tyrėjai taip pat pažymėjo, kad „atsižvelgiant į aukštą mirštamumą nepaisant Remdesiviro vartojimo“, tikėtina, kad šis antivirusinis vaistas bus veiksmingesnis kartu su kitais COVID-19 gydymo būdais.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 103

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...