infa.lt

Teismas ir toliau pratęsė Neringai Venckienei taikomą intensyvią priežiūrą

22 gegužės
10:55 2020

Neringa Venckienė

Gegužės 18 dieną Panevėžio apygardos teismas pratęsė kaltinamajai Neringai Venckienei anksčiau skirtos intensyvios priežiūros terminą. Nors prokuroras prašė šią kardomąją priemonę pratęsti trims mėnesiams, teismo sprendimu ji pratęsta vienam mėnesiui.

Teismas nutarė, kad iki birželio 19 dienos N. Venckienei draudžiama išvykti iš šalies ir ji įpareigojama būti savo nurodytoje gyvenamojoje vietoje nuo 22 val. iki 6 val.

Teismas nutartyje papildomai įspėjo N. Venckienę, kad ji privalo dėvėti elektroninį stebėjimo įtaisą, negali jo nusiimti, gadinti, sunaikinti.

Teismas taip pat pažymėjo, kad už intensyvios priežiūros sąlygų nesilaikymą kaltinamajai gali būti paskirtas suėmimas, jei tam būtų pagrindas.

Teismas nutartyje nurodė, kad N. Venckienė iš Lietuvos išvyko į JAV jau žinodama apie pradėtą baudžiamąjį procesą prieš ją, atsisakiusi pasirašyti ir priimti pirmuosius jai įteiktus pranešimus apie įtarimą. Teismo įsitikinimu, tokiais savo veiksmais ji vengė šio baudžiamojo proceso. O vienas esminių kardomųjų priemonių tikslų ir yra siekis užtikrinti kaltinamojo dalyvavimą procese ir netrukdomą bylos išnagrinėjimą.

Teismas pažymėjo, kad nors ši byla nėra labai sudėtinga pagal kaltinamajai pareikštą kaltinimą, tačiau ji yra pakankamai sudėtinga savo apimtimi, joje daug proceso dalyvių. Byla buvo pradėta nagrinėti teisme, tačiau įrodymų tyrimas nebuvo pradėtas dėl gausybės įvairiausių prašymų – taigi, iki šiol nėra aiški šio baudžiamojo proceso eiga bei dinamika. Todėl, teisėjų kolegijos vertinimu, keisti iš esmės ar net naikinti kaltinamajai taikomą kardomąją priemonę šiuo metu nėra pagrindo.

Teismas pabrėžė, kad nežiūrint į tai, kad dėl karantino yra gerokai apribota galimybė Lietuvos Respublikos piliečiams išvykti iš šalies, karantino sąlygos palaipsniui yra švelninamos, todėl neabejotinai atsiras reali galimybė iš Lietuvos išvykti.

Taigi, teisėjų kolegijos įsitikinimu, tiek kaltinamajai taikoma intensyvi priežiūra, tiek ir kitos kardomosios priemonės šioje proceso stadijoje yra tinkamos, jos užtikrina efektyvią kaltinamosios kontrolę, yra proporcingos keliamiems tikslams.

Tuo tarpu dieną prieš tai, sekmadienį, Simono Daukanto aikštėje, priešais prezidentūrą, rinkosi neabejingi piliečiai. Kaip ir kiekvieno mėnesio 17 d., jie jau 96-ąjį kartą prašė TIE-SOS. Susirinkusieji vaikiškomis kreidelėmis užrašė šį žodį ant grindinio taip, kad būtų aiškiai matomas ir įskaitomas per prezidentūros langus. Iškėlę plakatą, jie paklausė šalies vadovo: „Ar dar gyva Deimantė?“ (Respublika)

Ši nutartis per 7 dienas gali būti skundžiama Lietuvos apeliaciniam teismui.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 145

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...