infa.lt

NATO sekretorius: Rusija ir Kinija naudojasi pandemija, siekdamos destabilizuoti Vakarus

15 gegužės
18:49 2020

REUTERS

„Rusija ir Kinija naudojasi pandemija siekdamos destabilizuoti Vakarus“, – interviu „La Repubblica“ perspėjo NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas. Kartu politikas atkreipė dėmesį į tai, kad šios šalys griebiasi propagandos, „netikrų naujienų (Fake news)“ ir dezinformacijos dėl politinės įtakos NATO ir ES partneriams, rašo rmf24.pl portalas.

Stoltenbergas išreiškė įsitikinima, kad koronavirusas nebuvo dirbtinai sukurtas, tačiau pažymėjo, kad turi tam tikrų abejonių. Jis pasisakė už tarptautinį situacijos vertinimą, kad būtų išsiaiškintos šio viruso kilmės priežastys.

„Kinijos ir Rusijos vyriausybės bei nevyriausybinės pajėgos masiškai platina dezinformaciją ir stumia propagandą, kad iškreiptų tiesą“, – pabrėžė politikas. „Žinoma, mes parodėme, kad esame vieningi ir padedame vieni kitiems“.

Interviu jis paaiškino, kad tol, kol egzistuoja laisva žiniasklaida, dezinformacija negali nugalėti. „Mačiau kampanijas prieš visus sąjungininkus, tačiau apklausos ir toliau rodo didelę paramą NATO, įskaitant ir Italijoje“, – sakė jis.

„Mes turime būti pasirengę antrajai ligos bangai (…) Turime stiprinti savo imunitetą, kad neprarastume ypatingos svarbos infrastruktūros kontrolės“, – perspėjo jis.

Pokalbyje NATO generalinis sekretorius pažymėjo, kad Kinijos bendrovės „Huawei“ 5G technologija gali būti pavojinga. Jo manymu, sąjungininkai turėtų vengti užsienio investicijų, kurios galėtų kelti pavojų NATO šalių piliečių konfidencialumui.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 130

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. pavažiavusiems nato banditėliams-paranojikams    -  2020-05-15, 18:55

    gražių paveiksliukų galerija:

    liaudiesmenas.livejournal.com

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....