infa.lt

Europa po karantino pamažu grįžta į normalų gyvenimą

14 gegužės
10:00 2020

youtube kadras

Koronaviruso aukų skaičius Prancūzijoje viršijo 27 tūkstančius. Pirmosiomis karantino reikalavimų sušvelninimo dienomis pastebimai padidėjo mirčių ir naujų infekcijų skaičius, teigia euronews.

Visoje šalyje atidaryta daugiau nei 400 tūkst. įmonių ir parduotuvių. Didžiųjų miestų gyventojai susiduria su naujomis elgesio taisyklėmis viešajame transporte: privaloma dėvėti kaukes ir išlaikyti atstumą.

Anglijoje kai kurios izoliavimo priemonės buvo atšauktos tik trečiadienį. Darbus pradėjo statybų projektai, gamyklos, įmonės, kurių darbuotojai negali vykdyti savo pareigų iš namų.

Gyventojams buvo leistos ilgos kelionės ir poilsis gamtoje. Tačiau šios priemonės dar netaikomos kitoms Jungtinės Karalystės dalims – Velsui, Škotijai, Šiaurės Airijai.

Italijoje, prie Tirėnų jūros, banglentininkai švenčia karantino suvaržymų atšaukimą, skriedami ant bangų. Tačiau šalyje taip pat pastebimas naujų infekcijų antplūdis – visų pirma labiausiai nukentėjusiame regione – Lombardijoje.

O štai Italijos Tirolio valdžia lenkia vyriausybės nustatytą išimčių grafiką, pabrėždama savo autonominį statusą: barai, restoranai ir kirpyklos jau atidaromi ten – daug anksčiau nei likusioje Italijoje.

Koronavirusas (COVID-19) šiam Alpių regionui nepadarė tokios didelės žalos, tačiau smūgis ekonomikai pasirodė labai didelis: pasak kai kurių prognozių, iki 11% BVP.

O Austrijos sostinės valdžia rado būdą padėti atkurti restoranų verslą: kiekvienam Vienos gyventojams bus įteikti 25 eurų vertės kuponai. Kavinės bus atidarytos jau šį penktadienį, tačiau kuponai piliečiams bus įteikti tik arčiau birželio vidurio, kai padėtis dar labiau stabilizuosis.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 83

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

O kas suteikė teisę “seimui” spręsti už mane?...

Ar tai verta dėmesio naujiena? kad kairieji marksistai jau seniai pramušė dugną žinome, gal tik...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...