infa.lt

Kuo susiję kova su koronavirusu ir asmeninių duomenų apsauga?

14 gegužės
07:57 2020

youtube kadras

„Nesant vakcinos, viena pagrindinių užduočių išlieka koronavirusinės infekcijos plitimo kontrolė. Vaito saloje Didžiosios Britanijos vyriausybė pradėjo bandyti mobiliąją programą, kuri seka nustatytų koronaviruso COVID-19 nešiotojų kontaktus.

Programa, visų pirma, turėtų pranešti naudotojams apie užkrėstų asmenų artėjimą. Jei testai bus sėkmingi, telefono papildinys bus prieinamas visoje šalyje (Britanijoje). Daugiau nei pusė britų jau pareiškė norą įdiegti jį savo išmaniuosiuose telefonuose“, – tvirtina euronews.

Tačiau programa numato centralizuotą surinktų duomenų saugojimą, todėl ekspertai abejoja galimybe išlaikyti informacijos konfidencialumą.

Komentuoja Jake Moore, ESET kibernetinio saugumo ekspertas:

„Programos veikimo principas jau ilgą laiką kelia susirūpinimą specialistams saugumo atžvilgiu ilgalaikėje perspektyvoje. Siu tokiomis duomenų apimtimis galimas skandalas, panašus į „Cambridge Analytica“ Facebook tinkle. Mes, žinoma, nenorime, kad tai pasikartotų.

Programai kurti galima naudoti decentralizuotą metodą, kuriam esant duomenys saugomi ne centriniame serveryje, o pačiame telefone, tačiau centralizuotas principas yra geriau pritaikytas sekimo ir kontroliavimo užduotims atlikti, tokiu būdu sukuriant dilemą tiems, kuriems rūpi privatumo apsauga“.

Programa taip pat praneš naudotojams, jei jie kontaktavo su koronaviruso infekcijos nešiotoju dar iki tol, kol buvo gauti jo tyrimo rezultatai. Tam reikia duomenų apie žmonių buvimo vietą, ir iš vyriausybės reikalaujama, kad jie būtų saugiai laikomi.

„Viso pasaulio nusikalstamos grupuotės medžios šią informaciją. Jie bus labai suinteresuoti gauti šiuos duomenis. Kažkam to prireiks tik siekiant prestižo. Tačiau yra ir nusikalstamų bendrijų, kurios gali naudoti šiuos duomenis turto prievartavimui, išpirkos reikalavimui.

Duomenys bus saugomi britų serveryje, jiems bus užtikrinta patikima apsauga. Be abejo, vyriausybė nenori, kad pašaliniai asmenys prie jo turėtų prieigą, tačiau tokie bandymai neabejotinai bus daromi“, – sako Jake Moore.

Britanijos valdžios institucijos tvirtina, kad saugumas ir privatumo apsauga bus prioritetas visuose programų kūrimo etapuose, o visi surinkti asmens duomenys bus nuasmeninami.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....