infa.lt

Saulius Skvernelis: „Kaukių dėvėjimas viešose vietose nebus privalomas, o tik rekomenduojamas”

13 gegužės
14:32 2020
Saulius Skvernelis - metinė vyriausybės ataskaita

Seimo kanceliarijos (aut. O. Posaškova) nuotrauka

Saulius Skvernelis prieš dvi valandas pranešė, jog atsisakoma reikalavimo dėvėti kaukes, nors dar prieš porą dienų buvo teigiama, kad kaukes teks dėvėti ir vasarą esant paplūdimiuose, ką absoliuti dauguma visuomenės priėmė kaip šalies vadovybės nepaneigiamo kvailumo įrodymą. Premjeras šiandien paneigė šį įsitikinimą, pademonstravęs, kad vis tik savo visuomenę vyriausybė dar girdi ir jokiu būdu nenori atrodyti kvaila jos akyse. Juolab, artėjant rinkimams:

Noriu informuoti apie naujausius sprendimus, kurie aktualūs daugeliui iš mūsų. Ką tik juos priėmėme COVID–19 komiteto posėdyje, šiandien sprendimams dar turi pritarti Vyriausybė.

Visų pirma – dėl kaukių. Jų dėvėjimas viešose vietose nebebus privalomas – tik rekomenduojamas. Kaukių taip pat nebereikės dėvėti sportuojant uždarose erdvėse: ne tik profesionaliems sportininkams, bet ir visiems kitiems.

Tačiau kaukes vis dar reikės dėvėti ten, kur susirenka daug žmonių, kur jie užtrunka ilgesnį laiką, kur neįmanoma užtikrinti saugių atstumų, o tai reiškia padidintą epidemiologinę riziką: turgavietėse ir kitose viešose prekybos vietose, viešuose renginiuose, ekskursijose bei viešojo transporto įlaipinimo vietose.

Dėl ugdymo proceso. Nutarta leisti pačioms švietimo įstaigoms pasirinkti, kokios formos ugdymą taikyti: nuotolinį, įprastą (su nustatytais reikalavimais) arba mišrų.

Taip pat šią vasarą bus organizuojama daugiau nei įprastai vaikų vasaros stovyklų. Suprantu, kad nemažai daliai tėvų tai bus labai aktualu. Dar daugiau: Vyriausybė ieškos būdų, kaip subsidijuoti šias stovyklas ir taip padengti bent dalį tėvų išlaidų.

Nuo gegužės 30 dienos siūloma leisti atnaujinti profesionalaus sporto varžybas. Kol kas, žinoma, be žiūrovų.

Dėl renginių. Nuo gegužės 30-osios jie bus leidžiami tiek atvirose, tiek uždarose erdvėse, kuomet dalyvaus ne daugiau kaip 30 žiūrovų (renginio organizatoriai ir personalas čia neįsiskaičiuoja) ir bus išlaikomas nustatytas atstumas tarp jų. Čia noriu pridurti, jog jau artimiausioje ateityje leidžiamas žiūrovų skaičius gali keistis didėjimo linkme – jei tik leis epidemiologinė situacija.

Pabaigai noriu priminti dar vieną svarbų dalyką: nuo ateinančio pirmadienio vėl bus leidžiama teikti odontologijos paslaugas. Tiek poliklinikose, tiek privačiuose kabinetuose, tiek ligoninėse. Kalbu ne tik apie skubią odontologinę pagalbą, bet ir įprastas planines procedūras.

Žinoma, visos įstaigos, kurios teikia odontologijos paslaugas, prieš atsidarydamos turi parengti planus, kaip organizuos darbą, juose numatyti viską, kas būtina, norint užtikrinti ir pacientų, ir personalo saugumą.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 922

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Algirdas    -  2020-05-13, 15:16

    Leidžia tik tiek kiek patys žmonės išsikovoja. Pabandytų neleisti, žmonės nusispjautų į jų reikalavimus visiškai. Taip jie tik mėgina išlaikyti bent šiokią tokią žmonių kontrolę. Dabar jokiu būdu negalima nusileisti ir toliau sėkmingai nepaisyti idiotų reikalavimų bei draudimų. Tiesiog nekreipti jokio dėmesio į valdžiažmogius ir represines struktūras bei nieko iš jų neprašyti ir nereikalauti. Jie jau dabar neišmano kaip elgtis. Kitose šalyse ne kitaip. Vokietijoje, mitingų metu žmonės tiesiog būriu apsupdavo policininkus ir tie pasimetę nežinojo ko imtis, tik stovėjo išsigandę nors jiems niekas nieko nedarė ir neketino daryti. Daugelyje šalių žmonės tiesiog ignoruoja valdžią ir jų reikalavimus.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....