infa.lt

Nauja versija apie koronavirusą nuo virusologės Judy Mikovits kelia audrą internete

13 gegužės
09:30 2020
Judy MIkovits

Judy Mikovits (dešinėje), 2011 m. Reno laboratorijoje, Nevadoje, kartu su magistrante
David Calvert, „AP Images“

Youtube ir „Facebook“ plinta vaizdo įrašas, kuriame pagrindinė dalyvė virusologė Judy Mikovits, kaltina JAV sveikatos apsaugos pareigūnus sąmokslu, pasakoja, kas sukūrė koronavirusą, ir pateikia patarimų, kaip iš tikrųjų jį reikia gydyti. Nepaisant dviejų didžiausių technologijų kompanijų pastangų blokuoti dar vieną sąmokslo teoriją, Mikovits šalininkai, pasirengę tikėti tuo ką ji kalba, vėl ir vėl įkelia vaizdo įrašo kopijas su jos pasakojimais.

Pastaruoju metu socialiniuose tinkluose žaibiškai sklinda vaizdo įrašas, kuriame amerikiečių virusologė Judy Mikovits daro sensacingus pareiškimus apie koronavirusą. Visų pirma, ji teigia, kad mirštamumas nuo naujos infekcijos yra gerokai užkeltas, o kaukių dėvėjimas prisideda prie jo plitimo. Be to, vaizdo įrašo herojė kaltina Anthony Fauci, Nacionalinio alergijos ir infekcinių ligų instituto vadovą ir vieną iš pandemijos koordinatorių JAV, nekompetencija.

Bet ,kas yra Judy Mikovits?, užduoda klausimą sciencemag.org leidinys, sprendžiant pagal straipsnio pavadinimą esantis „faktų tikrintoju“. Originalus straipsnio pavadinimas: „Faktų tikrinimas apie Judy Mikovits, prieštaringai vertinama virusologė, užsipuola Anthony Fauci virusiniame sąmokslo teorijos vaizdo įraše (Fact-checking Judy Mikovits, the controversial virologist attacking Anthony Fauci in a viral conspiracy video)“

„ – Vaizdo įraše ji pristatoma kaip komandos, kuri atrado ŽIV ir sukūrė revoliucinius jo gydymo metodus, narė. Iš tikrųjų J. Mikovits karjera nebuvo tokia sėkminga, atskleidžia faktus „Science Magazine“. Dešimtojo dešimtmečio pradžioje tyrėja kartu su kolegomis atrado ksenotropinį pelių leukemijos virusą (XMRV) ir iškėlė hipotezę, kad jis žmonėms sukelia lėtinio nuovargio sindromą. Tačiau šis darbas buvo smarkiai kritikuojamas, o jam skirta publikacija buvo atšaukta“.

2011 m. Mikovits nutraukė ryšius su institutu, kuriame dirbo visus šiuos metus, ir buvo kelioms dienoms įkalinta dėl kaltinimų laikius konfidencialią informaciją. Nuo 2012 m. mokslininkė nepaskelbė nė vieno mokslinio straipsnio, tačiau aktyviai skleidė pseudomokslinį, pasak „Science Magazine“, požiūrį apie vakcinų pavojų. Be to, ji reguliariai teikė pareiškimus, kad vyresnieji Amerikos sveikatos priežiūros vadovai, įskaitant Anthony Fauci, prieš ją sudarę suokalbį.

Kaip tvirtina leidinys, Judy Mikovits teiginiai apie koronavirusą yra ne mažiau abejotini. Esą, ji teigia, kad virusu buvo manipuliuojama laboratorijoje, o Amerikos ir Kinijos ekspertai tariamai dirbo prie jo sukūrimo.

Aukštą mirtingumą Italijoje Mikovits paaiškina masišku nepatikrintų vakcinų nuo gripo naudojimu. Pasak jos, šios vakcinos buvo auginamos šunų, daugelio koronavirusų nešiotojų ląstelinėse linijose. Tuo pačiu, pasak mokslininkės virusologės – kaukių nešiojimas tariamai neapsaugo nuo COVID-19, o tik „aktyvuoja“ jį. Vietoje to, tyrėja siūlo gydytis „gydančiaisiais mikrobais“, kurie gyvena jūros vandenyje ir paplūdimių smėlyje.

„Nė vienas iš šių teiginių neatitinka oficialiai priimtų požiūrių į koronavirusą“, – konstatuoja leidinys. „YouTube“ ir „Facebook“ vertina Judy Mikovits vaizdo įrašus kaip dezinformaciją ir juos šalina. Deja, tai nesustabdo nemalonėje esančios specialistės šalininkų, kurie reguliariai įkelia naujas vaizdo įrašų kopijas, tikėdami, kad jie tokiu būdu padeda „papasakoti tiesą apie koronavirusą“.

Nuo infa.lt – pabandžius susirasti platesnę informaciją apie šią mokslininkę – pirmajame paieškos puslapyje (google) buvo tik kritikuojanti ją medžiaga. Persijungus į kitą paieškos sistemą – informacijos pavyko rasti daugiau.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 547

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....