infa.lt

Karantinas nepadidins anksčiau prognozuoto gimstamumo – žmonės atideda sprendimą tapti tėveliais

10 gegužės
08:00 2020

Mamos su vaikais

„Dėl tebesitęsiančio netikrumo koronaviruso pandemijos metu, žmonės, besitikintys susilaukti vaikų, atideda savo svajones apie tėvystę. Remiantis viešosios nuomonės apklausa, daugiau nei trečdalis žmonių (37 proc.), kurie tikėjosi turėti vaiką, sustabdė savo planų įgyvendinimą pandemijos metu“, – praneša „The Daily Mail“ – Florencijos instituto vadovaujamame tyrime taip pat nustatyta, kad daugiau nei 80% visų respondentų, įskaitant tuos, kurie galvojo apie vaikų atsiradimo tikimybę ir tuos, kurie apie tai negalvojo, neplanuoja pradėti vaiko COVID-19 krizės metu“.

„Anksčiau ekspertai prognozavo izoliacijos skatinamą kūdikių bumą, susijusį su ilgu laiko praleidimu vienoje vietoje su partneriu ir ribotu galimų veiklų skaičiumi, užpildant šį laiką“, – primena leidinys. „Tyrimas atskleidė besikeičiantį požiūrį į tėvystę dėl pandemijos, bet taip pat nustatė, kad pandemija netrukdo kartu gyvenantiems žmonėms mėgautis intymumu. Tyrimo dalyviai nepranešė apie lytinio potraukio sumažėjimą, nes lytinių santykių dažnis izoliacijos metu išlieka toks pat kaip ir prieš COVID-19 “.

„Beveik 60% respondentų teigė, kad yra susirūpinę dėl ekonominių sunkumų ir galimų ligos pasekmių nėštumui“, – sakoma straipsnyje.

„Iš 1482 internete apklaustųjų, 1214 – arba 82 proc. – neketino pradėti vaiko pandemijos krizės metu, rašo leidinys. Šie šokiruojantys rezultatai tapo 944 moterų ir 538 vyrų nuo 18 iki 46 metų amžiaus apklausos išvada. Šie žmonės turėjo stabilius heteroseksualius santykiai mažiausiai metus. Tyrimas buvo atliktas trečiąją karantino savaitę Italijoje, rašo „Journal of Psychosomatic Obstetrics and Gynecology“.

„Įdomu tai, kad nors beveik pusė žmonių nurodė, kad problemų su atlyginimų išmokėjimu jų darbe nebuvo, tikriausiai dėl prisitaikančios „racionalesnio darbo strategijos“, daugiau nei 40% pranešė apie nerimą keliantį mėnesio pajamų sumažėjimą“, – teigė gydytoja Michelli. „Pažymėtina, kad dėl artėjančio ekonominio nestabilumo baimės 58% atvejų tie, kurie planavo nėštumą, atsisakė savo ketinimo“.

„Vėlgi, pasekmių nėštumui baimė, papildomai prie ekonominio poveikio šeimoms baimės, tikriausiai yra priežastis, kodėl beveik visa porų grupė, kuri karantino metu staiga pradėjo reikšti norą tapti tėvais, šios svajonės neįgyvendino konkrečiais bandymais“, – pridūrė tyrimo bendraautorius, daktaras Jean Martin Chitot.

„Tačiau seksualinio aktyvumo lygis beveik nepasikeitė. Du trečdaliai planuojančių tapti tėvais pranešė, kad jo lygis nesumažėjo. 6 iš 10 porų, jau bandančios pradėti kūdikį ir toliau tęsė savo santykius – jos nepranešė apie mažesnį lytinių santykių skaičių“, – reziumuoja leidinys.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 82

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...

valdziu valios,jis net "sto gram" neikaltu,ne tai kad telegram neikurtu....

Su

14 androido kalejimu - bus ir Samsungui sunkus laikai. Niekam nereikia telefono,kur neisidesi tau reikalingu...

artimieji Rytai daro pinigus,o Ukraina - juos tik vagia....