infa.lt

Prevenciškai dėl Covid-19 bus tiriami ir darželių darbuotojai

10 gegužės
07:20 2020

Vaikų darželis

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) į darbuotojų, kurie turi būti prevenciškai tiriami dėl koronaviruso infekcijos (COVID-19), sąrašą įtraukė ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigų darbuotojus, tiesiogiai dirbančius su vaikais, bei nustatė tvarką, kokio prioriteto tvarka jie turėtų būti tiriami.

Tokį sprendimą pasirašė valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovas, sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Pagal parengtą tvarką nustatyta, kad pirmiausia tyrimai dėl galimos koronaviruso infekcijos būtų atliekami darbuotojams, tiesiogiai dirbantiems su vaikais ir teikusiems vaikų priežiūros paslaugas karantino metu. Tada turėtų būti tiriami darbuotojai, dirbantys įstaigose, kuriose pagal ikimokyklinio ir (ar) priešmokyklinio ugdymo programą ugdoma 150 ar daugiau vaikų. Vėliau – visi kiti.

Operacijų vadovo sprendimu, Lietuvos savivaldybių administracijų direktoriai yra įpareigojami parengti ir patvirtinti savivaldybės teritorijoje esančių ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigų darbuotojų prevencinio laboratorinio ištyrimo dėl koronaviruso infekcijos organizavimo tvarką, nustatant prevencinių tyrimų atlikimo eiliškumą pagal aukščiau nustatytus prioritetus. Pažymėtina, kad kita prioriteto asmenų grupė tiriama tik tuomet, kai ištirti visi prieš tai nurodytos prioriteto grupės asmenys.

Savivaldybių administracijų direktoriai yra įpareigojami suderinus su mobiliais punktais, aptarnaujančiais savivaldybę, organizuoti ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigų darbuotojų mėginių paėmimą koronaviruso infekcijos laboratoriniams tyrimams atlikti, užtikrinant registraciją į mobilų punktą Karštosios koronaviruso linijos telefono numeriu 1808.

Šiuo metu prevenciškai periodiškai tiriami šimtai įvairiose šalies gydymo įstaigose dirbančių medikų, socialinės globos ir slaugos įstaigų darbuotojų, taip pat socialines paslaugas namuose teikiančių specialistų, valstybės sienos apsaugos, muitinės, policijos pareigūnai, ugniagesiai gelbėtojai, energetikos įmonių darbuotojai, dirbantys dispečerinių centruose.

Tyrimai atliekami ir Viešojo saugumo tarnybos, Vadovybės apsaugos departamento, Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistams, Valstybinės augalininkystės tarnybos specialistams, kariškiams, vaistinių ir prekybos vietų darbuotojams. Prevenciškai taip pat tiriami naujai į ligonines guldomi pacientai bei į slaugos ligonines perkeliami pacientai.

Tikslinių grupių prevenciniai tyrimai pradėti, užtikrinus į mobilius punktus besikreipiančių gyventojų, jaučiančių simptomus, mėginių ištyrimą. Profilaktiškai atliekamas testavimas leidžia garantuoti ir priešakinėse fronto linijose kovojančiųjų, ir visuomenės saugumą. Plečiant testuojamųjų ratą, siekiama apsaugoti labiausiai pažeidžiamus visuomenės narius, ypač sergančius lėtinėmis ligomis, vyresnio amžiaus, kuriems susirgti rizika – didžiausia.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 53

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...