infa.lt

Gali piktžodžiauti prieš Dievą, bet nekritikuok translytiškumo

08 gegužės
09:30 2020

Hana ir Džeikas Grafai su naujagimiu dukra Millie („Good Morning Britain“ ekrano kopija) | American Conservative nuotr.

The American Conservative leidinys aprašo situaciją apie tai, kai „neseniai vienas mokslinis žurnalas atšaukė savo anksčiau paskelbtą straipsnį apie neurologiją ir lytinės tapatybės sutrikimą. Kodėl? Mat grupė transseksualų ir jų sąjungininkų pasiskundė, kad šis straipsnis įžeidžia jų jausmus. Štai ką jie parašė savo peticijoje”:

Net jei užmerktume akis į daugelį mokslinių ir teorinių šio darbo trūkumų, akivaizdus jo tikslas buvo pakenkti transseksualų bendruomenei – vienai iš pažeidžiamiausių bendruomenių pasaulyje.

Tai tampa akivaizdu ne tik skyriuje apie klinikines apraiškas, kuris buvo pašalintas, bet ir pačioje pradinėje prielaidoje, kad transeksualumas – tai destruktyvūs nuokrypiai vykstantys dėl tam tikrų smegenų dalių veikimo sutrikimų, – pradine prielaida, persmelkianti visą medžiagą. Tai nėra tik mokslo bendruomenės nuomonių skirtumų pasireiškimas, tai yra tiesioginis išpuolis prieš socialiai pažeidžiamą žmonių grupę.

Ir po to mokslinis darbas tiesiog išnyksta. Draudžiamos žinios. Aš jums pasakysiu, kas čia yra pažeidžiama žmonių grupė: tai mokslininkai, pasitaikantys bailių mokslo žurnalų redaktorių kelyje, kurie visais įmanomais būdais stengiasi įvykdyti kairiosios pakraipos aktyvistų valią.

Tuo tarpu Škotijos parlamentas nusprendė šiek tiek nukrypti nuo kovos su pandemijos plitimu priemonių. Šiuo metu jis įneša pataisas į šventvagystės įstatymą, kad iš nusikalstamų veikų sąrašo būtų išbraukti šventvagiški teiginiai apie Dievą ir tuo pačiu įtraukiami teiginiai, kurie gali įžeisti švenčiausių „pažeidžiamų bendruomenių“ atstovų jausmus. Štai ką rašo Madeleine Kearns:

Panašiai, kaip ir 1837 m. kai Šventvagystės įstatymas uždraudė „kurti, rašyti, spausdinti ir skelbti bet kokį šventvagišką ar užgaulų šmeižtą“, naujasis įstatymo projektas draudžia „rodyti, skelbti ir skleisti“ viską, kas „kursto neapykantą“, taip pat turėti „kurstančią medžiagą“. ar neapykantos demonstravimą.

Baudžiamojo persekiojimo metu net nereikės įrodinėti kaltinamojo „tyčios“ buvimo: reikės tik įrodyti, kad kaltinamojo veiksmai galėjo prisidėti sukeliant neapykantą.

Kalbant apie tai, ką tiksliai reiškia „neapykantos kurstymas“, šiame įstatyme praktiškai nėra jokių detalių, tai yra, pagrindinis vertinimo kriterijus bus subjektyvus kokios nors įžeistos grupės atstovo ar trečiosios šalies suvokimas.

Jei mažumos atstovai nuspręs, kad tam tikra informacija ar veiksmas yra „smurtinis, grasinantis ar įžeidžiantis“, tai bus baudžiama pagal įstatymą. Šiame įstatymo projekte yra dvi nedidelės išlygos dėl „žodžio laisvės“, tai yra, šis įstatymas leidžia kritikuoti vienokį ar kitokį seksualinį elgesį (tam tikrose ribose) – ir „religijos laisvę“, tai yra, taip pat leidžiama kritikuoti religiją.

Tai, kad įstatymo projekto rengėjai turėjo atvirai rašyti, jog galima kritikuoti religiją įstatymo projekte, kuris skirtas atšaukti šventvagiškų teiginių prieš Dievą draudimą, yra beveik komiška. Tačiau stebina, kad šiame įstatymo projekte nėra jokių išimčių tos transgenderizmo kritikos, dėl kurios Škotijoje šiuo metu vyksta aršios diskusijos, atžvilgiu.

Jei šis įstatymas bus patvirtintas, už transeksualų kritiką galima bus sulaukti iki septynerių metų kalėjimo. Įdomu, ar Škotijos neurologai galės laisvai atlikti savo tyrimus, jei tai jiems grės teismu ir kalėjimo bausme?

Balandžio 30 d., Laidoje „Good Morning Britain“ buvo rodoma ilga laida apie pirmąsias transeksualų poras, tapusias tėvais. Atkreipkite dėmesį į tai, kaip laidos vedėja vedė šį pokalbį: ji visaip bandė duoti suprasti, kad visi turime džiaugtis dėl šio įvykio.

Peržiūrėkite šį reportažą. Laidos vedėja ir tai, kaip ji bandė nukreipti auditorijos emocijas, tapo nemaloniausiu jo elementu. Po šio pranešimo nekyla abejonių dėl to, kokį požiūrį į tai, kas vyksta mums bando primesti Britanijos televizija.

Hana (Hannah Graf), gimusi vyru, ir Džeikas (Jake Graf), gimęs moterimi, tapo tėvais Džeiko kiaušialąstės dėka (tam tikru metu ji nustojo vartoti testosteroną kad galima būtų išgauti ir užšaldyti kiaušialąstes), kurią gydytojai perkėlė surogatinei motinai.

Pasak šios poros, ištisus metus jie bendradarbiavo su „Channel Four“, norėdami kruopščiai dokumentuoti visą šį procesą, įskaitant embriono perkėlimo momentą, kad ši situacija taptų priimtinesne visuomenės suvokimui.

Susimąstykite: dabar Jungtinėje Karalystėje galite pasakyti bet ką apie Dievą, bet jums draudžiama blogai kalbėti apie transeksualumą. Škotijos policija jau perspėjo, kad atidžiai stebės bet kokias tokios netolerancijos apraiškas.

Būtent tai turiu omenyje kalbėdamas apie „švelnų totalitarizmą“. Pasikartosiu, – nemaloniausias to interviu aspektas buvo ryto programos vedančiosios elgesys. Ji pristatė gyvenimo džiaugsmu trykštančią škotišką versiją apie Šiaurės Korėjos vedančiąją Ri Chun Hee, kuri jau ilgą laiką su nenuilstamu užsidegimu pristato partijos liniją.

Straipsnio autorius Rod Dreyer yra vyriausiasis „The American Conservative“ leidinio redaktorius. Jis yra rašęs straipsnius „New York Post“, „Dallas Morning News“, „National Review“, „South Florida Sun-Sentinel“, „The Washington Times“ ir „Baton Rouge Advocate“. Jo komentarai buvo paskelbti „The Wall Street Journal“, „Commentary“, „The Weekly Standard“, „Beliefnet“ ir „Real Simple“. Jis pasisakydavo NPR radijo stotyje, TV kanaluose „ABC News“, CNN, „Fox News“, MSNBC ir BBC.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 161

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

O kas suteikė teisę “seimui” spręsti už mane?...

Ar tai verta dėmesio naujiena? kad kairieji marksistai jau seniai pramušė dugną žinome, gal tik...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...