infa.lt

Italija: Pasibaigė totalus karantinas

04 gegužės
07:27 2020

youtube pav..

Italija vakar pažymėjo paskutinę totalaus karantino dieną. Žinoma, izoliacijos priemonės nebus visiškai panaikintos, tačiau nuo pirmadienio pramonės įmonės ir statybvietės atnaujina darbą šalyje. Sekmadienį Italijoje užfiksuotas rekordiškai mažas COVID-19 dienos rodiklis: 1389 sergantys ir 174 mirę – beveik tris kartus mažiau nei šeštadienį ir beveik tiek pat, kiek ir pirmąją karantino dieną, praneša euronews.

Jungtinėje Karalystėje, sekančioje Italijos pėdomis pagal užkrėstų ir mirusiųjų skaičių, epidemijos kulminacija, pasak politikų ir gydytojų, jau praėjo. Tačiau apribojimų panaikinimas tik planuojamas. Manoma, kad persirgusio „Covid-19“ infekcija ministro pirmininko pasirašytas planas pasirodys savaitės eigoje.

Michaelas Gove’as, JK vyriausybės sekretorius:

„Boriso Johnsono išsamiame plane bus paaiškinta, kaip galime atnaujinti darbą, kaip sugrąžinti vaikus į mokyklas, kaip eiti į darbą nekeliant pavojaus sau ir kaip apsisaugoti darbo vietoje. Bet, prieš imdamiesi visų šių priemonių, turime įsitikinti, kad mažėja naujų infekcijos atvejų skaičius, mažėja mirčių skaičius, kad sveikatos priežiūros sistemoje yra visko, kas būtina, kad priemonių, kurių buvo imtasi, pakanka tam, kad būtų užkirstas kelias naujam protrūkiui.

Prancūzijoje izoliacija kol kas dar neatšaukta, tačiau gegužės 11 dienos išvakarėse, kai baigiasi eilinis izoliacijos laikotarpis, gatvėse atsiranda vis daugiau žmonių ir automobilių. Tačiau, manoma, kad ši data nebus galutinė, bent jau ne visiems regionams iškart: šalies valdžia teigia, kad karantinas nebus panaikintas vienu metu visoje šalyje, bet atsižvelgiant į konkrečią situaciją vietose.

Vokietijoje pirmą kartą buvo leista vesti sekmadienines pamaldas bažnyčioje. Tiesa, kol kas su kaukėmis ir be giesmių, kurios, pasak gydytojų, galėtų prisidėti prie infekcijos plėtojimo. Prisilaikoma, žinoma, ir distancijos. Kelno katalikų katedroje, kurioje telpa 800 parapijiečių, galėjo dalyvauti tik 120

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 81

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Durnius rimtu veidu....

Tokiu kliedesių net skaityti neverta. Užtenka antraštės....

Aistės Gedvilienės įstatymo keitimo pasiūlymas: e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAK/11562a80f72e11ee97d7f4f65208a4ec?jfwid=-u1ksosflp Algirdo Stonšaičio įstatymo keitimo pasiūlymas: e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAK/3346c470f70f11ee97d7f4f65208a4ec?jfwid=-u1ksosfh5 Abiem atvejais baudėjai...

Regis programa i prezidentus nereikia ir kurti, samdyti specialistus o tiesiog paskaityti aktuolijas ir gali...

Ona

Labai gerai, kad kreipėsi, gal sumažins...

Tikrai taip. Mes visi tapome įkaitais ir skaitmeniniais vergais. Baisu pagalvoti kas bus kai panaikins...