infa.lt

„Korona“ neima rūkalių? Mokslininkus stebina naujo tyrimo rezultatai

01 gegužės
14:19 2020
Rūko marichaną

nuotr.: corporate.dukehealth.org

Prancūzijos mokslininkai pristatė tyrimą, kuriame teigiama, kad tarp žmonių, sergančių COVID-19, yra žymiai mažiau rūkančių, nei žmonių, kurie nėra priklausomi nuo šio blogo įpročio.

Keistą statistiką parodė didžiausias Europoje ligoninių tinklas AP-HP, vienijantis medicinos įstaigas Paryžiuje ir sostinės regione: tarp 11 tūkst. hospitalizuotų su COVID-19 diagnoze buvo tik 8,5% rūkalių. Tai labai mažas skaičius, turint omenyje, kad Prancūzijoje daugiau nei ketvirtadalis gyventojų rūko.

Paryžiaus universitetinės ligoninės „Drink-Salpetrier“ duomenimis, iš 343 hospitalizuotų pacientų rūko tik 4,4%, o ambulatorinių pacientų – 5,3%.

Tarp su COVID-19 hospitalizuotų pacientų, kurie atvyko į Drinking Salpetriere konsultaciją, penkis kartus mažiau rūkančiųjų nei tikėjomės. Kol kas neturime duomenų apie elektroninių cigarečių vartotojus. Reikia naujų tyrimų”, – sako prancūzų gydytojas-tabakologas profesorius Bertrand’as. Dautzenbergas.

Remdamiesi šiais duomenimis, prancūzų gydytojai pateikė dvi teorijas. Pirmoji – nikotinas, tikriausiai, slopina viruso plitimą kūno ląstelėse. Pagal antrąją – nikotinas gali apsaugoti imuninę sistemą nuo pernelyg ūmios reakcijos į virusą.

Norėdami patikrinti šias versijas, mokslininkai nusprendė klijuoti nikotino pleistrus infekuotiems pacientams, kurie yra intensyvios terapijos skyriuose ir paprastose palatose. Taip pat pleistrus nešios gydytojai. Tai padės suprasti, ar nikotinas daro įtaką koronaviruso plitimui.

Panašus kinų mokslininkų tyrimas anksčiau buvo paskelbtas „New England Journal of Medicine“. Iš tūkstančių žmonių, užkrėstų koronavirusu, rūkalių buvo tik 12,6%, o Kinijoje rūkančių žmonių yra dar daugiau nei Prancūzijoje – 28% visų gyventojų.

Tačiau kiti tyrimai tvirtina, jog viskas vyksta visiškai atvirkščiai ir, kad koronavirusas labiausiai kenkia rūkaliams.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 272

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kuo skiriasi KGB/VSD nuo p..dos? Ogi niekuo. Vienas "neteisingas" judesys liežuviu ir tu jau subinėj!!!...

Konservatorių vykdomas manau korupcinis sandėris ir perleidimas mūsų krašto gynybos į privačias užsienio karo pramoninkų...

Manau, kad Anušauskas atsistatydino todėl, kad nesutiko su kažkokios milžinės karo kompanijos (kurios jis neįvardijo),...

Labai ačiū autoriui už pasidalinimą tomis mintimis, kurias savo galvose ir širdyse nešiojosi Universitetą kūrę...

Iš tiesų, paskaičius galima taip pamanyti. Kita vertus, greta yra Kuolio tekstas apie tai, kas...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...