infa.lt

NATO ir Lietuvos gynyba – dezinformacijos taikiniai, rašo KAM

20 balandžio
16:37 2020

Reuters/Mike Blake

NATO, Lietuvos narystė Aljanse ir sąjungininkų kariai mūsų šalyje tampa vis didesniu melo, dezinformacijos ir klaidinančios informacijos taikiniu – informuoja Lietuvos kariuomenės Strateginės komunikacijos departamento (LK SKD) analitikai.

Nuolatinę dezinformacijos ir klaidingos informacijos sklaidos elektroninėje erdvėje stebėseną vykdantys LK SKD analitikai per praėjusią savaitę (balandžio 10 – 17 d.) fiksavo 80 informacinių incidentų, iš kurių beveik 2 trečdaliai buvo rusų kalba.

Iš viso nuo vasario 1 d. iki balandžio 17 d. nustatyta apie 747 skirtingų tipų informacinių incidentų, skleidžiamų elektroninėje aplinkoje lietuvių, rusų ir anglų kalbomis, kurie susiję su COVID-19.

Dezinformacijos skleidėjai siekia pasinaudoti viruso COVID-19 pandemija baimei ir įtampai visuomenėje sukurstyti, šalies žmones neigiamai nuteikti prieš sąjungininkų karius Lietuvoje, supriešinti gynybinį ir socialinį bei medicininį saugumą teigiant, kad ne išorinės grėsmės, bet tik COVID-19 yra reali grėsmė valstybei.

Kaip ir ankstesniais laikotarpiais, melagingų naujienų, dezinformacijos ir klaidinančios informacijos pagrindiniai taikiniai buvo Lietuvos valstybė, atsakingų institucijų sprendimai ir veiksmai, siekiant suvaldyti su COVID-19 susijusią situaciją, šalies istorija, narystė Europos Sąjungoje ir NATO, mūsų sąjungininkai ir tarptautiniai santykiai.

LK SKD analitikai išskiria kelias grupes dominuojančių naratyvų. Viena jų teigia, kad neva NATO paskirtis yra pasikeitusi ir dabartinis jo egzistavimas kelia grėsmę pačioms šios organizacijos narėms.

Skleidžiama melaginga informacija apie nepriimtiną sąjungininkų karių elgesį viešosiose vietose, dėl to protestuojančius Lietuvos piliečius.

Taip pat teigiama, jog vietoj to, kad kovotų su COVID-19, NATO neva pinigus skiria branduolinei ginkluotei, kurių aukomis taptų Europos, taip pat ir Lietuvos piliečiai. NATO taip pat tendencingai kaltinamas „anti-rusiška“ retorika.

Teigiama, kad Aljanso karinei vadovybei siekis pademonstruoti savo karinę jėgą ir geopolitinius interesus kovojant su tariama Rusijos „grėsme“ yra svarbiau nei civilių gyventojų ir karių gyvybės bei saugumas.

Taip pat toliau platinamos įvairios sąmokslo teorijos, kurios skleidžia melą, kad COVID-19 virusas yra biologinis ir ideologinis JAV ginklas, atgabentas į Kiniją.

Tai elitistų ir globalistų, tokių kaip Bilas Geitsas, pretekstas masinei žmonių vakcinacijai, o pandemijos paskirtis – skleisti paniką tam, kad žmonės skiepytųsi.

Per skiepus jie būtų suskaitmenizuojami diegiant mikroschemas. Skleidžiamos viena kitai prieštaraujančios konspiracijos teorijos.

Vienos jų teigia, kad COVID-19 virusu yra maskuojamas tikrasis tikslas – 5G ryšio diegimas. Kitos pabrėžia, kad neva viruso užkratas plinta per 5G ryšį. Dar kitos – jog COVID-19 koronavirusas yra prasimanytas ir tėra pretekstas valdžios institucijoms didinti gyventojų suvaržymus.

Dar vienas dezinformacijos taikinys – Lietuvos narystė Europos Sąjungoje. Teigiama, kad neva koronaviruso COVID-19 akivaizdoje ES prarado vienybę ir savo paskirtį, COVID-19 situacijoje būdama nepajėgi tinkamai reaguoti dėl valstybių narių solidarumo stokos.

ES šalys narės neva negali tikėtis paramos iš bendrijos. Jei ES ir nėra ant skilimo, tai ties didelio konflikto riba.

ES ir NATO šalys vykdo informacinį karą prieš savo strategines konkurentes Kiniją ir Rusiją ir kišasi į jų vidaus reikalus.

Dezinformacijos ir klaidinančios informacijos sklaida taip pat siekiama diskredituoti valstybės institucijų veiksmus, stabdant COVID-19 viruso plitimą ir suvaldant krizės pasekmes, kurstomas piliečių priešiškumas Lietuvos kariuomenės atžvilgiu, teigiant, kad neva gynybos finansavimas yra neadekvatus.

Pasak analitikų, melo, dezinformacijos ir klaidinančios informacijos sklaida, manipuliacijomis siekiama neutralizuoti visuomenės kritinį mąstymą, didinti atskirtį tarp valstybės ir jos piliečių, mažinti šalies gynybos lygį ir įsipareigojimus NATO, kurstyti Lietuvos žmonių nepasitikėjimą ES ir NATO, stabdyti technologinę pažangą, komunikacijų infrastruktūros vystymą šalyje.

kam.lt inf.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 194

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. linkėjimai NATO banditėliams    -  2020-04-20, 19:12

    gražių paveiksliukų galerija:

    liaudiesmenas.livejournal.com

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...