infa.lt

Neverta tikėtis, kad vakcina apsaugos mus nuo „Covid-19“, sako pasaulio sveikatos ekspertas

21 balandžio
09:30 2020

„Žmonija bus priversta gyventi su koronaviruso COVID-19 grėsme „artimiausioje ateityje” ir turės atitinkamai prisitaikyti, nes nėra jokios garantijos, kad vakcina bus sėkmingai sukurta, perspėjo vienas iš vedančiųjų šios ligos pasaulyje ekspertų, rašo The Guardian.

Tai buvo niūri žinia, kurią išsakė globalios sveikatos apsaugos profesorius Londono „Imperial“ koledže ir PSO pasiuntinys Covid-19 klausimais, Davidas Nabarro, kai mirties atvejų nuo šio viruso skaičius Britanijos ligoninėse viršijo 15 tūkstančių“.

Kovo pabaigoje Didžiosios Britanijos vyriausybės sveikatos patarėjai pareiškė, jog jei iki pandemijos pabaigos JK mirtingumas nuo koronaviruso galėtų būti išlaikytas mažiau nei 20 tūkst., tai būtų „geras rezultatas“ šaliai. Tačiau atsižvelgiant į tai, kad slaugos namuose mirė jau maždaug 6 tūkst. žmonių – ir šis skaičius neįtrauktas į oficialius šeštadienių skaičius – 20 tūkst. skaičius turbūt jau buvo viršytas “, – rašoma straipsnyje.

Savo interviu „The Observer“ Nabarro teigė, kad visuomenė neturėtų tikėti, jog vakcina bus sukurta artimiausiu metu – ir ji turės prisitaikyti prie besitęsiančios grėsmės.

„Ne prieš visus virusus yra sukurtos saugios ir veiksmingos vakcinos“, – teigė Nabarro.

Kai kurie virusai yra labai, labai sudėtingi, kai reikia sukurti vakciną – todėl artimiausioje ateityje turėsime rasti būdų, kaip susikurti savo gyvenimą su šiuo virusu kaip nuolatine grėsme.

Tai reiškia izoliaciją tiems, kurie turi ligos požymius, taip pat tiems, su kuriais jie turėjo kontaktų. Pagyvenusius žmones reikės saugoti. Be to, turės būti įrengtos ligoninių patalpos infekcijoms gydyti. Tai taps nauja norma mums visiems”, pabrėžė jis.

Jo komentarai nuskambėjo po to, kai buvęs Didžiosios Britanijos sveikatos sekretorius Jeremy Huntas pareiškė, kad vienintelis kelias į priekį šalims yra paremti naują globalią sveikatos sistemą, kuri numatys daug platesnį tarptautinį vyriausybių bendradarbiavimą sveikatos klausimais. Tai pareikalaus ir turtingesnių šalių daryti daugiau. Paremiant skurdžiausių pasaulio šalių sveikatos apsaugos sistemas “, – teigiama straipsnyje.

„Manau, kad pasaulio saugumas sveikatos srityje bus įtrauktas į šį nedidelį, bet lemiamą temų sąrašą, įskaitant tokius klausimus kaip klimato kaita, kuriuos galime išspręsti tik bendradarbiaudami su kitomis šalimis“, – pareiškė Hunt „The Observer“ leidiniui.

„Viena iš svarbių pamokų bus ta, kad kalbėdami apie sveikatos priežiūros sistemas visame pasaulyje, mes būsime stiprūs lygiai tiek, kiek silpniausia grandinės grandis“, – pažymėjo jis.

Nors Kinija buvo teisingai kritikuojama už viruso slėpimą ankstyvajame etape, padėtis būtų buvusi daug blogesnė, jei viskas būtų prasidėję Afrikoje. Tarptautinis bendradarbiavimas ir parama sveikatos sistemoms skurdžiausiose šalyse turėtų būti pagrindinis prioritetas, atsižvelgiant į pamokas, kurias turime išmokti.” – pridūrė Hantas.

Nabarro pranešimas yra antrasis niūrus įspėjimas, kurį pastarosiomis dienomis išreiškė aukšti PSO valdininkai, pastebi „The Observer“: „Penktadienį PSO naujų ligų ir zoonozių skyriaus vadovė Maria Van Kerchove perspėjo, kad nėra įrodymų to, kad šiuo metu rengiami testai antikūnams nustatyti atskleis, kad žmogus turi imunitetą ir nerizikuoja užsikrėsti Covid-19 virusu. “(…)

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 173

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Eglė    -  2020-04-21, 14:17

    Mažai kas tiki kad tokia vakcina apskritai reikalinga. Nėra jokių kritinių ligos apimčių.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Dabar į pasaulį žvelgiama per išangę, ne per akį...

Tai jei derėsis dėl skolų grąžinimo - Europoje turėsim dar vieną Ameriką, nes ukrainiečiai turės...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...