infa.lt

Dviejuose senukų globos namuose – koronaviruso infekcijos

19 balandžio
18:38 2020

Nemenčinėje įsikūrusiuose senjorų globos namuose „Senevita“ iš viso yra patvirtinti du koronaviruso atvejai darbuotojams – vienas maisto tiekėjui, apie kurį pranešta anksčiau, ir vienas administracijos darbuotojui. Abu darbuotojai tiesiogiai su globojamais asmenimis nekontaktuoja.

Iš viso „Senevitoje“ buvo atlikti tyrimai 128  darbuotojams, taip pat testuoti 20 maitinimą teikiančios įmonės „Dussmann Service“ darbuotojų.

Visų darbuotojų atsakymai dėl COVID-19 turėtų paaiškėti artimiausiu metu.

Siekiant išvengti koronaviruso plitimo nutarta, kad darbuotojai dirbs pamainomis ir po savaitę gyvens įstaigoje bei kas 7 dienas bus tiriami – atvykę į darbą ir išvykdami iš jo.

„Senevitoje“ taip pat etapais bus tiriami 263 globos namų gyventojai, kuriuos siekiama apsaugoti.

Suvalkijos socialinės globos namuose, kurie įsikūrę Marijampolės savivaldybėje, taip pat tiriama 122 šios įstaigos darbuotojai.

Koronavirusas nustatytas vienam dėl kraujotakos sutrikimų į ligoninę išvežtam globos namų gyventojui – šiuo metu daroma prielaida, kad asmuo koronavirusu galėjo užsikrėsti ligoninėje: atvykus į ligoninę tyrimas buvo neigiamas, tačiau po dešimties dienų paaiškėjo teigiamas rezultatas.

Iš viso Suvalkijos socialinės globos namuose globojami 208 žmonės.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija pavaldiems globos namams, tarp jų „Senevitai“ ir Suvalkijos socialinės globos namams, yra suteikusi apsaugos priemonių pagal išsakytą poreikį dviem savaitėms į priekį.

Iš viso Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai pavaldžios 36 globos įstaigos.

„Ministerijai pavaldžiose globos įstaigose dirba per 5500 darbuotojų. Atsižvelgiant į riziką nuo karantino pradžios jiems kasdien matuojama temperatūra, dezinfekuojamos patalpos, naudojamos asmeninės apsaugos priemonės.

Didžiausias pavojus kyla dėl galimų nesimptominių ligos nešiotojų, todėl siekiama profilaktiškai ištirti globos įstaigų darbuotojus. Tai jau vyksta visoje Lietuvoje padedant savivaldybėms“,– sako Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos kancleris Karolis Vaitkevičius.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 112

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....