infa.lt

Koronavirusas ir kritinio mąstymo žudymas

18 balandžio
14:21 2020

Moterys su kaukėmis - Lietuva

Liga dėl koronaviruso yra reali. Mirtys (bent jau dalis jų) dėl koronaviruso yra tikros. Bet kiek viso to yra tikra, o kiek spėjama? Deja, to mes nežinome, rašo Cheryl Chumley, Washington Time portale.

Dar daugiau, deja, mes net negalime paklausti, nesusidūrę su skirtingų pusių kritika.

Istorija gali labai gerai parodyti, kad didžiausi koronaviruso protrūkio nuostoliai gali būti skaičiuojami ne kūnų skaičiumi, o gyventojų sugebėjimu kritiškai mąstyti, racionaliai analizuoti, daryti išvadas remiantis faktais ir logika, o ne beprotiškai bauginančiomis emocijomis.

Mes turime gydytojų, kurie elgiasi kaip dievai, prognozuoja tą, prognozuoja kitką, grėsmingai perspėja apie skaudžias aplinkybes ir mirties atvejus, kurie gali įvykti, jei žmonės neliks namuose, laikydamiesi atokiau nuo darbo, nuo savo draugų, savo kaimynų.

Ir iš kur jie gauna šias baisias prognozes? Dalinai iš savo pačių proto; iš savo patirties; iš savo žinių srities. Bet iš dalies taip pat ir iš kompiuterinių modelių. Kompiuteriniai modeliai, kurie yra tikslūs tik tiek, kiek tiksli bus įvesta pradinė informacija. Kompiuteriniai modeliai, kurie yra tokia pat tikslūs kaip kompiuterinės modeliavimo sistemos, kurias naudoja klimatologai. Prašau, raudona vėliava.

Šių dienų koronaviruso gydytojai elgiasi kaip vakarykščiai fariziejai.

Kvestionuoti, ginčyti, atmesti jų teoretizavimą – tai tikra! – tas pats, kas priešintis Dievui. Ir vis tik mūsų nacijos likimas atsidūrė jų rankose. Mūsų nacijos likimas pateko į rankas gydytojams, kurie yra tokie pat žmogiški, t. y. Taip pat klystantys, kaip ir mes visi.

Tada ateis politikai, besiveisiantys kaip skėriai, kad pasinaudotų koronaviruso krize. Tuomet prisijungia žiniasklaidai su savo šoko ir baimės dėl mirčių skaičiaus realiu laiku ir ligų realiuoju laiku statistika – žiniasklaida, kuri praneša apie rekordų istoriją reitingų prasme, pagal pelną.

Kitą kartą kiltų klausimų dėl koronaviruso statistikos lyginant su kitomis užkrečiamosiomis ligomis. Realaus laiko duomenys apie COVID-19 atvejus būtų pateikti kartu su mirčių nuo gripo skaičiais realiuoju laiku.

Nebūtų nacionalinių televizijų reportažų apie mirusį nuo koronaviruso vienintelį vaiką – nes nebuvo nacionalinių televizijų pranešimų apie dešimtis vaikų, kurie vienu metu mirė nuo plaučių uždegimo ir gripo.

Būtų kalbėjusių, kurie dažnai primindavo, kad COVID-19 atvejų skaičius gali padidėti dėl padidėjusio testavimų skaičiaus ir, kad žmonių antplūdis ligoninėse automatiškai nereiškia, kad susirgimų koronavirusu skaičius auga.

Kitą dieną Amerika pažvelgtų į ryšius, sąsajas, į keistus interesų konfliktus. Garsiausių perspėjimų ir hiperbolizuotos retorikos autoriai būtų vertinami politiniame kontekste. Kareiviai gatvėse, policininkai, sulaikomi dvasininkai, vyriausybės įsakymai uždaryti privatų verslą ir bažnyčiose išreiškiamas pasipiktinimas.

Būtų protestuojama prieš akivaizdžius pilietinių teisių, asmens teisių ir teisių, kurios šioje šalyje, manomai, yra neatimamos, praradimą.

Būtų rimta ir nuodugni analizė apie tikruosius koronaviruso pavojus ir tai, ar nacionalinės ekonomikos atakavimas yra pateisinamas. Būtų pripažinta, kad keičiasi statistika, arba neįmanoma jos numatyti. Būtų tiriami pinigai tų, kuriems būtų naudinga globali tokios koronaviruso pandemijos apimties baimė, o po to vyktų niūrios diskusijos apie tikslus ir priemones, tiesas ir melą.

Bet tai ne ta diena.

Tai riedančio traukinio, vadinamo koronavirusu, diena su visa savo panikos šlove. Kritinis mąstymas buvo atmestas seniai.

Kairiesiems tai vargu ar praradimas. Kairieji vis tiek negalvoja.

Tačiau konservatoriai galvoja. Tiesą sakant, konservatoriai turėtų būti tvirtai nusiteikę prieš negalvojančius kairiuosius, kurie nenori nieko daugiau, kaip tik nugriauti Ameriką ir atimti iš amerikiečių jų civilines, konstituciškai saugomas, Dievo suteiktas individualias teises.

Taigi kur gi dabar yra šie mąstantys konservatoriai? Kur jie visi dingo? Nes konservatoriai šiuo metu atrodo yra tame pačiame bėgančiame koronaviruso traukinyje su kairiaisiais, teikiantys iš esmės tuos pačius civilinių teisių panaikinimus, pagrįstus baime ir panika, kaip ir kairieji.

Taigi, klausimas konservatoriams, kurie be abejonės tiki gąsdinančiomis ir niūriomis pragaišties prognozėmis, srautu plūstančiomis iš medicinos ekspertų ir globalistų lūpų: Jei tai būtų Baracko Obamos administracija, ar jūsų nuomonė apie koronavirusą išliktų tokia pati?

Jei Obama būtų įsakęs kareiviams budėti gatvėse arba, jei Obama būtų paskyręs policiją prie valstybių sienų, kad tikrintų keliautojų dokumentus, arba jei Obama būtų manęs būtinu uždaryti bažnyčias žmonių sveikatos ir gerovės labui – ar jums viskas būtų gerai?

Jei atsakymas nebūtų „taip“ – jei problema nėra tokia pati kaip dabartinės administracijos – tai yra problema. Tai dvigubas standartas, vadovaujamas politikos, valdomas emocijų.

Būtent nacionalinės krizės ir chaoso metu labiausiai reikia ramaus, blaivaus ir kritiško mąstymo, paremto faktais.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 361

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. matau kaip žūsta    -  2020-04-18, 19:58

    debilų visuomenė nesugebanti apsiginti nuo savęs pačios. Ten jai ir kelias.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...