infa.lt

Britanijoje žlugo bandymas išvesti persirgusius koronavirusu žmones iš karantino į darbą

11 balandžio
12:59 2020

Britanijos valdžios institucijų bandymas atlikti masinius piliečių tyrimus ieškant antikūnų prieš koronavirusą, kad būtų galima greitai grąžinti imunitetą įgavusius žmones iš karantino į darbą, žlugo.

Atlikus papildomus patikrinimus, jau nusipirkti testai pasirodė esantys visiškai netinkami – dauguma neranda antikūnų pas pacientus jau persirgusius COVID-19, – pusėje atvejų. Dėl to masinis gyventojų patikrinimas gali būti sustabdytas iš tikrųjų net jo rimtai nepradėjus.

Kovo mėnesį Didžiosios Britanijos sveikatos apsaugos ministerijos vadovas Mattas Hancockas paskelbė, kad piliečių masiniam tyrimui dėl COVID-19 buvo nupirkti namų testai, skirti ištirti rezultatą pagal lašą kraujo.

Ši priemonė, jo teigimu, buvo būtina norint nustatyti žmones, turinčius imunitetą SARS-Cov-2, kad jie galėtų grįžti į darbą ir gaivinti ekonomiką, rašo „The Guardian“.

Iš viso buvo nupirkta 3,5 milijono testų – šią apimtį ministerija įvertino kaip optimaliai minimalią. Tačiau patikrinimai parodė, kad tyrimai neatitiko standartų, kuriuos patvirtino Didžiosios Britanijos vaistų ir medicinos prietaisų kontrolės agentūra (MHRA).

Dauguma testų negalėjo aptikti antikūnų pusėje atvejų. Tiksliausi testai tai nustatė tik 70% atvejų.

„Kitaip tariant, toks testavimas gali priversti milijonus žmonių galvoti, kad jie vis dar yra pažeidžiami viruso, nors bus visiškai priešingai“, – komentavo Oksfordo universiteto mokslininkai.

Jie teigė, kad norint išvengti tokios situacijos, testų tikslumas turėtų būti artimas 95%. Blogi rezultatai buvo užfiksuoti ir žmonėms, neturintiems imuniteto SARS-Cov-2. Akivaizdu, kad gaunami klaidingai teigiami rezultatai kels didelę riziką daugeliui žmonių, ypač medicinos darbuotojams, kurie klaidingai manys, kad jų kūnas jau turi imunitetą.

Kaip alternatyvos mokslininkai ragina imtis informatyvesnių priemonių – pilno kraujo tyrimo, kurio tikslumas yra beveik 100%. Kraujo mėginius tokiu atveju ima slaugytoja, o rezultatų vertinimas bus atliekamas laboratorijoje.

Testavimo pravedimas siekiant greičiau gražinti į darbą kai kuriuos piliečius yra reikalingas, norint išlaikyti UK ekonomiką paviršiuje, tačiau mokslininkai mano, kad tai gali būti per daug rizikinga, atsižvelgiant į dabartinę epidemiologinę situaciją šalyje ir namų testavimo sistemų netobulumą.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 276

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...